NATO Liderler Zirvesi bu yıl Washington'da düzenleniyor.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da toplantıya iştirak ediyor.Liderler genel manada zirvenin konusu olarak Ukrayna-Rusya meselesine eğilecek olsa da Cumhubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gazze meselesinin çözümü için mesajlarını verecek.

Dünya basını da Erdoğan'ın vereceği mesajlara kitlenmiş durumda. ABD gazetesi  Washington Post,  Gazze konusunda sadece tek bir NATO üyesi devletin konuşma yapmayı planladığını vurgularken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı işaret etti. Londra merkezli The New Arab da, Başkan Erdoğan'ın NATO Liderler Zirvesi'ndeki rolüne dikkat çekti. "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'yi görüşmek için tarihi NATO zirvesini kullanacak" dedi.  Al Monitor ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'ye gitmeden önce "Gazze'de Filistin halkına yönelik devam eden katliamları gündeme getireceğiz" şeklindeki sözlerini vurguladı.

Beykoz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Burak Küntay'da Erdoğan'ın vereceği mesajları, "Bizim gündemimiz de Gazze olacak ama maalesef karşılık bulmayacak. Bu vahşeti uzun zamandır NATO üyeleri görüyor ve destek veriyor.Diğer nokta Ukrayna-Rusya meselesi. Türkiye burada hızla barışa gidilmesi tarafında.Terör meselesi de Türkiye'nin ajandasında olacak.Yıllardır terörle mücadele ediyoruz.Herhangi destek almadık. Hatta kaçan teröristler o NATO üyesi ülkelere saklanıyorlar.Mühim olan sistemi kuran ülkelerle sizin çıkarlarınız nerede örtüştüğüdür." ifadelerini kullandı.

Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Furkan Kaya ise yaptığı değerlendirme de Erdoğan'ın Filistin'de devam eden katliamın durdurulması çağrısında bulunacağını ifade etti. Kaya ayrıca, NATO'yu bekleyen bir sürü sorunun olduğunu söylerken, "Ufak bir kıvılcım Dünya Savaşı'na dönebilir" dedi.

Yorumlar 11 Yorum Var
  • kaan61 10.07.2024 23:35
    TÜRKİYE 45 yıl pkk törör urasıyor ne bir arap ülkesi ne batı destek vermedi tam tersine pkk desteklediler. pkk 1986 yılında Lübnan'ın Bekaa Vadisi'ndeki bir köy olan Helve'de kurulmuştur. filistin testekli . Türkiye uyananistan fransa ile savaşa girse araplar kimi destekler sizcee.........
  • Kel mahmut 10.07.2024 22:13
    Başlık süper. Tam da öyle...(!)
  • karabahtim 10.07.2024 22:03
    Natodan çikmamizi isteyen düşüncesizler topluluğuna: Natonun kafirler topluluğu olduğu ve şer odaklarina hizmet ettiği malûm, fakat denge politikasi açisindan baktiğimizda çikmamiz çok sakincali. Dünya Devi Rusyaya karşi aldiklari tavir ortada. Bu durumda bize neler yapmazlar. Hem Nato müttefiki olmayan bir Türkiye Rusyaya kolay lokma olur. Biz ikili oynayarak dengeyi koruyoruz.
  • İSA 10.07.2024 20:46
    Dünya savaşı çoktan başladı..
  • Dual 10.07.2024 20:24
    Halka sorulsun natoya evet diyen yüzde kaç.madem halkın iradesi demokrasi haydi hodri meydan
Daha fazla yorum görüntüle