Ratko Mladic yönetimindeki Sırp birliklerinin 11 Temmuz 1995 günü ele geçirdiği Srebrenitsa'da birçok Boşnak sivil canice katledildi. Mladic'in 'Müslümanlardan intikam alma zamanı gelmiştir' ifadesiyle başlattığı katliamın acı tablosu, kayıtlara 8 bin 372 sivilin ölümü olarak yansıdı.

Srebrenitsa soykırımı, aradan 29 yıl geçmesine rağmen Boşnak halkı için kapanmayan bir yara olmaya devam ediyor. Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa şehrinin 11 Temmuz 1995'te Ratko Mladic komutasındaki Sırp askerleri tarafından ele geçirilmesinin akabinde başlayan kanlı soykırım, sadece kurban yakınlarının değil, tüm Boşnak milletinin de en derin yarası olarak kabul ediliyor.

Öte yandan, aradan neredeyse çeyrek asır geçmesine rağmen, hala binin üzerinde soykırım kurbanının cenazesine ulaşılamaması Srebrenitsa yarasının hala kapanamamasının en büyük sebebi olarak gösteriliyor.

SREBRENİTSA'YA GÖZÜNÜ KAPATAN DÜNYA, GAZZE'DEKİ KATLİAMA DA SESSIZ

Bugün soykırımın adı Gazze... İsrail 7 Ekim'den bu yana Filistinlilerin üzerine aralıksız bomba yağdırıyor. Bebekleri öldürüyor, anneleri katlediyor. Gözaltına aldığı Filistinlilere işkence ediyor. Çocuklar, öksüz, yetim kalıyor, uzuvlarını kaybediyor.

Srebrenitsa'da, 1995'teki soykırımının teşhis edilen 14 kurbanının defni için düzenlenen törene Filistinliler de katıldı. Yaşanan dehşetin benzerliğine, dünyanın yine üç maymunu oynadığına dikkat çekildi.

İsrail'in 9 aydır süren saldırılarında 38 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti. Bu soykırım da dünyanın gözleri önünde gerçekleşiyor, Bosna'dan Gazze'ye, soykırım devam ediyor. 

Yorumlar 38 Yorum Var
  • Yusuf inci 11.07.2024 22:45
    İnşallah birgün onların intikamını alacağız
  • vatan sever. 11.07.2024 21:26
    bunları ve bunların soyunun tamamını acı ve dehşetli bir şekilde öldürmedikçe bu intikam alınmış olmaz.
  • Türk 11.07.2024 17:14
    Elbet bi gün intikam alcaz
  • muro 11.07.2024 15:33
    oyüzden asgari alanda güçlenmek en iyisi olmaz zorundayız
  • Hakan TAŞÇI 11.07.2024 15:32
    SEREBRENİCAYI UNUTMAYACAGIZ! BM KATİLLER Abd ve AB ülkeleri Yahudiler ölürken insan hakları.MÜSLÜMANLAR TÜRKLER Diğer milletlerden öldürülünce üç maymunu oynuyorsunuz.çifte standart uyguluyorsunuz.Yahudilerin soytarıları olmuşsunuz.YAZIK.Zamanı gelince sizleri yahudilerde kurtaramayacak.zavallı soytarılar.BM KATİLLERE VE İŞGALCİLERE DESTEK MAZLUMLARIN MÜCADELESİNE VE BARIŞA ENGEL OLUYOR.
Daha fazla yorum görüntüle