Haber7 - ÖZEL

15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçti. O gece milletin ve devletin üzerine karabasan gibi çöken cuntacılar, darbenin püskürtülmesinin ardından türlü yalanlara başvurdu. Adalet karşısına çıkarılan eli kanlı hainlerin her biri, türlü maskeler takarak mahkemeyi yanıltmaya çalıştı.

“Hatırlamıyorum”, “arsa bakmaya gittik”, “kefen parası” ve daha duyunca kulaklarınıza inanamayacağınız birçok yalan…

“Yatakta basacaklar, şafakta asacaklar!”

Bu sözleri hatırlıyor olmalısınız. FETÖ’cü Tuncay Opçin, darbeden birkaç gün önce sosyal medyada paylaşmıştı. Şimdiyse darbe girişiminden FETÖ elebaşının haberi olmadığı yalanını söylüyor.

Darbecilerin askeri kanattaki bir numarası eski YAŞ üyesi Akın Öztürk, duruşmada darbeden haberi olmadığını savundu.

Eski kara pilot İzzet Henek, Etimesgut’taki Özel Hava Alay Komutanlığı personeli hakkında “Aslar amirlerinin niyetlerini sorgulamaz. Bu nedenle sicil amirimin verdiği emri sorgulamadım.” dedi.

Darbeci general Semih Terzi’yi Özel Kuvvetler Komutanlığı’na götüren helikopterin ikinci pilotu Özalp Yeşil, “Olağan dışı bir emir verilmemişti. Darbeye karşı durduğumu düşünerek görev icra ettim” ifadelerini kullandı.

Darbe gecesi Başkan Erdoğan’a yönelik suikast timinde yer alan FETÖ’nün “üs imamı” Zekeriya Kuzu, kaçtığı menfezde yakalandıktan sonra savcılık ifadesinde FETÖ ile irtibatını kabul etmişti. Kuzu duruşmalarda ise, önceki ifadeleri kabul etmeyerek “senaryo” dedi. Kuzu, “tehdit ve şantaja uğradığını”, bu nedenle FETÖ’cü olduğu yönünde ifade verdiğini savundu.

Bir de işin halüsinasyon kısmı var...

Olay tarihinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar’ın emir subayı olarak görev yapan sanık Levent Türkkan, savunmasında “Her şey hayal aleminde gibiydi, bana bir şeyler içirildiğini düşünüyorum” dedi. Yani ona göre her şey bilinci yerinde değilken yaşanmış.

Albay Zeki Demir, 15 Temmuz darbe girişiminde vurulduğunu ve hafıza kaybı yaşadığını iddia etti.  Bu sebeple hiçbir şey hatırlamıyormuş.

Ankara’yı bombalayan pilotlarla yaptığı telsiz konuşmaları ortaya çıkan eski Hava Kuvvetleri Genel Sekreteri Ahmet Özçetin, telsiz konuşmalarını hatırlamadığını söyledi.

Hatırlamayan sadece o değilmiş...

Sıkıyönetim mesajlarında imzası bulunan eski Albay Cemil Turhan o gece çekilen mesajların hiçbirini yazmadığını, kimin yazdığını bilmediğini iddia etti.

Hatırlamayanlar kısmını geçtiysek şimdi FETÖ’nün inkar stratejisini irdeleyelim. Öyle ki cuntacılar da en az bizim kadar darbeyi kimin yaptığını merak ediyormuş (!)

FETÖ’cü Tuğgeneral Mehmet Partigöç, Yurtta Sulh Konseyi üyesi olduğu iddiasını yalanladı. “Darbeyi kim yaptı?” sorusuna “Ben de 10 aydır bunu düşünüyorum” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nın komutanı Kurmay Albay Muhsin Kutsi Barış “Ben sizden daha çok bu darbeyi kimin yaptığını merak ediyorum” şeklinde küstahça cevap verdi.

Tabii bir de bütün bu olup bitenler içerisinde “arsaya bakmaya gidenler” var. Hem de gece yarısı. Mesela FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı Kemal Batmaz bunlardan biri. Darbe girişimini Akıncı Üssü’nde firari Adil Öksüz ile yönettiği belirtilen Kemal Batmaz, 15 Temmuz gecesi “arsa bakmaya gittik” yalanına sarıldı.

Davanın sivil sanıklarından Harun Biniş de “arsa bakmaya gittiğini” söyledi. Biniş, Akıncı Üssü’nde çekilen fotoğrafının “montaj” olduğunu ileri sürdü.

Nurettin Oruç, “hayvancılık belgeseli çekmek”, Hakan Çiçek “kaybettiği parasını bulmak” için Akıncı Üssü’nde olduğu yalanını dillendirdi.

O gece Türkiye’nin yiğitleri, FETÖ’nün yalanları bitmiyordu.

Şimdi akıllara durgunluk veren bir başka yalana geçelim…

Yurtta Sulh Konseyi üyesi eski kurmay albay Murat Koçyiğit, yakalandığında üzerinden çıkan bin 100 doların “kefen parası” olduğunu söyledi.

Darbecilerin sözde atama listesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı olacağı belirtilen eski tuğamiral Ömer Faruk Harmancık, çocuğunun eğitim gördüğü okulun sahibi ve aynı zamanda darbe girişimi gecesi Akıncı Üssü’nde bulunduğu tespit edilen sivil sanık Hakan Çiçek’i tanımadığını öne sürdü.

Bir de mağdur edebiyatı yapanlar var. Şimdi gelelim bunlara…

Tutuklu sanık eski tümgeneral Mehmet Dişli, darbeciler tarafından düzenlenen sözde atama listesinde görevine devam edeceği belirtilmesine rağmen FETÖ mağduru olduğunu savundu.

Sanıklardan İlyas Konuklar, “Savcılık ifademi verirken psikolojim bozuktu. Savcılıkta verdiğim ifade hayal ürünüdür. Verdiğim isimler yalandır. 15 Temmuz’dan sonra sokaklara çıkıp darbeyi protesto ettim.” diye konuştu.

Sanık eski astsubay Hamza Karaduran olay gecesi uyuyakaldığını, Akıncı Üssü’ne sabah götürüldüğünü söyledi!

Darbeye direnen halka helikopterden ateş eden FETÖ’cü pilot Cebrail Sert, o gece uçuş gerçekleştirmediğini söylüyor.

Kara Havacılık Komutanlığı helikopter pilotu Okan Kocakurt, darbe gecesi gece görüş gözlüğü olmadığı için uçuş yapmadığını iddia ediyor. Fakat eski üsteğmen Anıl Korkmaz, Kocakurt ile helikopterle Zırhlı Birliklere uçuş yaptıklarını itiraf ediyor.

Darbe başarısız olunca Ankara'dan Antalya'ya bisikletle kaçışına ilişkin ise Kocakurt, “Şehrin kaotik ortamından kurtulup biraz sakinleşmek istedim.” diye pişkin ifadeler kullandı.

İhanet için Kosova’dan gelip TRT’de sözde darbe bildirisinin okunmasını sağlayan eski albay Muhammet Tanju Poshor tuzağa düşürüldüğünü öne sürdü.

O gece bir de espiri yapanlar var. Mesela Eski 47. Alay Komutanı Kurmay Albay Sadık Cebeci. WhatsApp grubuna yazdığı “İl Başkanlığını almak üzereyiz” mesajını atmıştı ya, aslında bunu “sehven” yazmış!

Esenler Birlik Köprüsü’ndeki olaylarda tankın içinden çıkan eski emniyet müdürü Mithat Aynacı, ByLock kullanıcısı olduğunu ve üzerinden çıkan 1 ABD Dolarını inkar etti.

Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığını bombalayan eski pilot üsteğmen Mehmet Çetin Kaplan, bu saldırıyı yapmadığını iddia etti.

5 vatandaşın şehit edilmesinden sorumlu tutulan eski üsteğmen Ceyhun Özak, mahkemede “Canlı ya da cansız hiçbir varlığı hedef almadım” dedi.

Darbe girişimi gecesi kullandığı savaş uçağıyla 44 özel harekat polisini şehit eden, ardından TBMM’yi bombalayan darbeci pilot yüzbaşı Uğur Uzunoğlu da yalana sarılanlardandı. Ona göre saldırıları o yapmamış ve bütün gece uyumuş.

Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge Komutanı eski tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ile eski 3. sınıf emniyet müdürü Hasan Basri Dağdelen mahkemede inkarı seçen sanıklar arasında yer aldı.

Akıncı Üssü’nde darbeyi yönetenlerin birçok noktayı bombalama talimatını pilotlara aktaran eski pilot yüzbaşı Mustafa Mete Kaygusuz, her şeyi önce itiraf etti, sonra savcılık ifadesi ile telsiz kayıtlarını mahkemede inkâr etti.

Dönemin Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Kurmay Başkanı olan eski tuğamiral Ömer Faruk Harmancık, 15 Temmuz akşamı “İstanbul’a gitmek için” Akıncı Üssü’nde bulunduğunu öne sürdü.

Yorumlar 83 Yorum Var
  • Nuri 22.07.2024 04:45
    Hayatta oluyo böyle şeyler demek ki!? Eli silahlı biri ne yapabilir? Silah neye yarar? Bunlar bu kafaya nasıl geldi de kendilerini böyle bir duruma sürüklediler? Çalınan sorularla başarı mümkün mü? Kayırmacılık, gizli oluşumlar vs rotary, mason, tarikat vs bunlardan hayır beklersen sonu ne olur? Illuminati denen örtülü örgütler neler yapıyor? Allah ıslah etsin
  • Serkan 15.07.2024 10:52
    Faşizan yapıyı demokrasi ile yargılarsanız sustemin boşluğundan faydalanır yarın güç kendine geçtiğinde görürsünüz size neler edebileceğini gala kinusturuyorlar.
  • N.kosar 14.07.2024 10:39
    Asmayıp sorgularsanız sizin de milletinden aklıyla oynarlar böyle
  • Önce Vatan 14.07.2024 09:30
    SoruYORUM, bunlar bu kadar hukukla, kanunla, milletle dalga geçerken; milletin vicdanını rahatlatacak ne yapıldı, ne yapılıyor?
  • 2n1s 14.07.2024 09:13
    Haklılar, darbe günü sonrasında kafalarına çok darbe almışlarki hala düzelememiş bu yaratıklar..
Daha fazla yorum görüntüle