Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, 8-9 Haziran'da düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2024-YKS) sonuçları açıklandı. Şimdi ise sırada tercih dönemi var. Peki tercik yaparken nelere dikkat etmek gerekiyor? Öğrenciler sıralamayı hangi kriterlere göre yapmalı? Haber7 muhabiri Yavuz Selvi uzman isme bu soruları sordu.

"ÜNİVERSİTELERİ GİDİP TANISINLAR"

Rehber öğretmen Yasemin İpek yaptığı açıklamalarda, "Bundan sonraki süreçte yeni bir kılavuz açıklanacak. Öğrenciler acele etmeden bugünü atlatsınlar. Öğrenciler seçecekleri meslekler ile kendi yetenekleri arasında iyi bir analiz yapmaları gerekiyor.Bunun yanında öğrenciler üniversitelere gidip iyi bir şekilde tanımaları gerekiyor. Burs imkanları,yurt imkanları gibi olanakları değerlendirmeleri gerekiyor." dedi. 

"SINAV YILININ SONUÇLARINA GÖRE DEĞERLENDİRME YAPMAK LAZIM"

Tercih yaparken uzman kişilerden yardım alınması gerektiğini belirten İpek, "Puan değil başarısı sırasına bakmak gerekiyor. Son 3-4 yılın başarı sıralamaları ve kontenjan değişimlerine bakmak gerekiyor.Her yıl o dönemin sınav sonuçlarına göre değerlendirme yapmak lazım.Geçmiş dönemlerdeki sıralamalar bizlere kılavuzluk ediyor ama o yılın derecelerine bakmak gerekiyor. Sayısal verilere bakıp nerelerde yığılma olduğunu görmemiz laızm. Bu süreç şuan erken." açıklamalarında bulundu.

Yorumlar 0 Yorum Var