Bangladeş'te muhalif üniversite öğrencileri ile karşıt görüşlü öğrenciler arasında şiddet olayları yaşandı. Polisin müdahale ettiği olaylarda 407 kişi yaralandı.

Bangladeş'te savaşa katılanların ailelerine kamu sektöründe kontenjan ayrılmasını protesto eden muhalif üniversite öğrencileri ile karşıt görüşlü öğrenciler arasında şiddet olayları yaşandı. Polisin müdahale ettiği olaylarda 407 kişi yaralandı.

Bangladeş'te 1971'deki Bağımsızlık Savaşı'nda görev alanların yakınlarına kamu sektöründe kontenjan ayrılmasına tepkiler sürüyor. Başkentteki Dakka Üniversitesi ve Savar'daki Jahangirnagar Üniversitesi'nde kontenjan hakkının kaldırılması talebiyle gösteri düzenleyen muhalif öğrenciler ile iktidar yanlısı öğrenciler arasında şiddet olayları yaşandı.

YÜZLERCE KİŞİ YARALANDI

Başbakan Şeyh Hasina'nın iktidardaki Avami Birliği partisinin öğrenci kanadı olan Bangladeş Chhatra Birliğine bağlı öğrencilerin taş, sopa ve molotofkokteylleri ile muhalif öğrencilere saldırdığı belirtildi. Polisin göz yaşartıcı gaz ve cop ile mermiyle müdahale ettiği olaylarda 407 kişi yaralandı. Polis Müfettişi Bacchu Mia yaptığı açıklamada, Dakka Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 297 kişinin tedavi gördüğünü belirtti. Jahangirnagar Üniversitesi'ndeki olaylarda ise 111 protestocunun tedavi altına alındığı aktarıldı.

Muhalif öğrenciler, savaşa katılanların ailelerine kontenjan ayrılmasının “ayrımcı” olduğunu savunarak bunun yerine liyakate dayalı bir sistem getirilmesini talep ediyor.

Yorumlar 10 Yorum Var
  • Ali 17.07.2024 18:45
    Bizde yıllarca sağ sol cart curt halen kalıntıları var.. ayni seneryo bu garibanlarda devam ediyor...
  • M.l. 17.07.2024 08:28
    İçlerindeki hırsızların parmağı vardır kesin.
  • Murat 16.07.2024 20:56
    kesin amerika ve itrail'in parmağı vardır
  • mahmut 16.07.2024 19:58
    Neden sadece müslüman ülkeler böyle karıştırılıyor.Sonrasında hemen darbe yapılıyor.Kahrolsun çin ve ABD
  • mahmut 16.07.2024 19:56
    Darbe öncesi bahane hazırlanmış.Acaba hangi ülke var arkasında sizce!
Daha fazla yorum görüntüle