Global piyasalarda makro veriler ve mikro gelişmeler ile önemli günlerin yaşandığını belirten Ekonomist Cüneyt Paksoy, ABD seçimlerinin riskli bölgeye taşındığını vurguladı. Trump’ın suikast sonrası başkanlığının güçlenmesini ‘büyük bir riskin ayak sesleri’ olarak nitelendiren Paksoy, ABD’de de yaşanan her gelişmenin tüm dünyayı etkileyebileceğinin altını çizdi.

İsrail’in Filistin’de yaptığı soykırıma değinen Cüneyt Paksoy, Ukrayna ve Rusya’nın da aynı zamanda farklı gelişmeler ile farklı boyutlar kazandığını da hatırlattı. Paksoy, Trump’ın seçilmesi durumunu ‘belirsiz’ olarak nitelendirdi.

Piyasanın Trump fiyatlamasını dengelemesinin bir kez daha Merkez Bankaları’nda olduğunu söyleyen Cüneyt Paksoy, Powell’ın açıklamalarında da bu detayların yer aldığını belirtti. Powell’ın faiz indirimini destekleyecek açıklamalarını değerlendiren Paksoy, piyasanın Fed’ten iki faiz indirimi beklediklerini söyledi.

31 Temmuz’daki Fed faiz toplantısının kritik olduğunu vurgulayan Ekonomist Paksoy, eylül ayı ile faiz indirimlerinin kuvvetlendiğini dile getirdi. 2008 krizinde ‘kötü veri – iyi piyasa’ modeline değinen Paksoy, bu modeli ‘kötü veri – riskli başlık – iyi piyasa’ olarak nitelendirdiğini ve sürdürülebilirlik açısından riskli olduğunun altını çizdi.

Yorumlar 0 Yorum Var