Piyasanın yüzde 100’ünün Moody’s not artışı beklediğini dile getiren Ekonomist Cüneyt Paksoy, yüzde 40’ın iki kademeli, yüzde 60’ın ise tek kademeli bir artış beklediğini söyledi. Moody’s tarafından bir not artışı gelmemesinin fiyatlama içerisinde olmamasına dikkat çeken Paksoy, bir not artışı gelmediği senaryoda endeksin negatif etkileneceğini açıkladı.

Paksoy, Moody’s tarafından tek kademeli not artışı beklediğini belirtti. Moody’s tarafından iki kademeli not artışının da ‘sürpriz’ olarak karşılanmayacağını vurgulayan Paksoy, fiyatlama içerisinde tek kademeli not artışının yer aldığının altını çizdi.

Teknik seviyeleri değerlendiren Ekonomist Cüneyt Paksoy, 11.200 seviyelerine yaklaşıldığını ve bu seviyelerin önemine değindi. Paksoy, bu seviyelerden bir kar satışının gerçekleştiğini ve gelecek kar satışlarının 10.500 bandında olmasının endekste ivmeyi yukarı taşıyabileceği yönünde tahminlerde bulundu. Yeniden 10 bin puan seviyelerinin altına sarkmaların ‘zaman ve mal’ kaybı olduğunu söyleyen Paksoy, fiyatlanan sektörlerin bankacılık ve holdingler olduğunu dile getirdi.

Yorumlar 0 Yorum Var