Hizbullah Hareketi, Lübnan'ın güneyinden İsrail'in yasa dışı yerleşim biriminde bulunan bir İsrail tankını hede aldı. Görüntülerde tankın tam isabetle vurulduğu görülüyor.

DÜN DE İSRAİL ÜSSÜ VURULMUŞTU

Hizbullah'ın Telegram hesabından, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki 3 katlı bir binaya dün gerçekleştirdiği hava saldırısına misilleme yapıldığı açıklandı.

Açıklamada, İsrail'in kuzeyinde yer alan Abirim adlı yasa dışı Yahudi yerleşim biriminin onlarca katyuşa füzesi ve yine İsrail'e ait Kefr Şuba Tepelerinde yer alan Ruveysat el-Alem Askeri Üssü'nün de "Vabel" füzesi ile vurulduğu kaydedildi.

Hizbullah'tan daha sonra yapılan başka bir açıklamada, 8 Ekim 2023'ten bu yana Abirim'in yanı sıra ilk defa 2 yeni yasa dışı Yahudi yerleşim birimi olan Neve Ziv ve Menot'un onlarca katyuşa füzesiyle hedef alındığı aktarıldı.

Açıklamada, İsrail'in kuzeyinde yine sınır bölgesinde yer alan Metula yerleşim birimine de saldırı gerçekleştirildiği ve İran yapımı Burkan füzesinin kullanıldığı belirtildi.

Hizbullah yaptığı başka bir açıklamada, İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırısında Muhammed Mustafa Hasan adlı mensubunun hayatını kaybettiğini duyurdu.

İsrail ordusu ile 8 Ekim 2023'ten beri Lübnan'ın güneyindeki sınır hattında yaşanan çatışmalar nedeniyle ölen Hizbullah mensubu sayısı 373'e yükseldi.

- İSRAİL ORDUSUNDAN AÇIKLAMA

Lübnan'ın güneyinden İsrail'in kuzeyine yönelik gerçekleştirilen saldırılar hakkında İsrail ordusundan bir açıklama geldi.

Açıklamada, gün boyunca Lübnan'dan üsleri ve yerleşim birimlerine yönelik toplamda 65 füzenin fırlatıldığı, bazılarının açık alanlara düştüğü ve bazılarının da hava savunma sistemiyle vurulduğu kaydedildi.

Hizbullah'ın saldırılarından herhangi bir can kaybının yaşanmadığı belirtilen açıklamada, Hizbullah'ın Ayta eş-Şaab, Blida ve Hula beldelerinde bulunan hedeflerinin savaş uçaklarıyla vurulduğu aktarıldı.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Saffet iLHAN 21.07.2024 00:44
    Hamas neden kendi topraklarında savaşıyor israilin iç işlerine de girmeliydi... İsrailin içine girip sokak çatışmaları yapmalıydı.Daha fazla rehine alıp netenyahu kansızını zor duruma sokmalı savaşı bitirmesi için başka çaresi kalmayacak hale getirmeliydi... Çatışma Gazze topraklarında oluyor her haliyle olan Gazze de sivil halka oluyor !
  • Bozkurt 20.07.2024 23:25
    Hizbullah boş işler peşinde binlerce füze 0 ölü
  • Ben yazarım 20.07.2024 20:03
    Torpil atsalar daha fazla zarar verir
  • Hakan TAŞÇI 20.07.2024 18:03
    Hizbullah israilin Tankını deği.Tank Silah Bomba Fabrika ve Depolarını vur. Göstermelik işler yapma.İsrailin İşgal ettiği ve Suriyenin toprağı olan golan tepelerini al suriyeye ver. Kuzeyden gir ve İsraİli yoket.iki buçuk milyon Filistinli açlık ve bombardıman ile katlediliyor.Kıymeyli üst düzey komutanlarını öldürüyor.DURMA HİZBULLAH.DAHA FAZLASINI YAPABİLİRSİN.
  • Selim 20.07.2024 17:32
    Rabbim sizden razı olsun gücünüze güç katsın.