HABER7

Halk sağlığını tehdit eden ve çocuk genç yaşlı demeden çok sayıda vatandaşın hayatına mal olan başıboş köpek sorununa yönelik kanun teklifi muhalefetin anlamsız tepkisiyle karşı karşıya.

Sokak hayvanlarıyla ilgili hazırlanan yasa taslağının kanunlaşmasını engellemek için uluslararası lobi çalışması bile yapılmaya başlandı.

Milletvekili yemini etmesine rağmen halkın aleyhine çalışma yapan ve AK Parti'nin başıboş sokak köpekleriyle ilgili kanun teklifine karşı direnen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, bu kez Türkiye'yi yabancı ülkelere şikayet etti.

TÜRKİYE'Yİ KÖTÜLEDİĞİNİ İTİRAF ETTİ: ÇOĞUNDA İSMİMİ YAZDIRMADIM

Biyografisinde yüksek lisansını ABD'de tamamladığı öne sürülen Özdemir, İngilizce'sinin çok iyi olmadığını belirterek X'teki bir sesli sohbet odasında şu ifadeleri kullandı:

"İngilizcem çok iyi değil. Financial Times öbürü neydi? Yani yaklaşık 8 tane dünya basınında çok ünlü gazetelerle görüştüm. Demeç verdim. Bilgi verdim. Popülasyon sayısını verdim.

Çoğunda ismimi yazdırmadım. Belki bizi dinlemiyor ama Avrupa ve Amerika'da çıkınca belki önemserler diye 11 tane yurt dışı gazete ve dergiyle görüştüm. Yani ben son ana kadar ortaya çıkmadım. Kendimi göstermedim. Sebebi ise birileri sahiplenirse öbürleri gelmezdi. Ben sahiplenmeden öbürlerini oyuna eklemeye çalıştım. Öyle diyeyim.

"'BİR VAHŞET YASA KANUNU' DİYE İNGİLTERE'DE TELEVİZYONA ÇIKARTTIRDIM"

Yoksa 11 tane yurt dışı gazete ver dergiyle görüştüm. Hatta İngiltere'de televizyona çıkarttırdım. 'Bir vahşet yasa kanunu' diye. Yani durmuyorum arkadaşlar."

ABSÜRT ALGI ÇABASI: "ÇOCUKLARI VE KADINLARI ÖLDÜRECEKLER" BİLE DEDİ

Başıboş köpek sorununun devam etmesini isteyen gruplarla bir araya gelen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, "Hayvanları öldürmeye başlarsa, bu güç gösterisi haline gelecektir. Daha sonra güçleri yettiğinde çocukları ve kadınları da öldürmeye başlayacaktır. Bu bir sarmal halinde devam edecektir. Sadece Suriyelilerle değil bunla da 'demogojik' yapısını ve sosyolojisini bozacaklardır." ifadelerini kullanmıştı.

Algı operasyonu yapmak isteyen İYİ Parti milletvekili Özdemir'in "demografik" yerine "demogojik" demesiyse şaşkına çevirmişti.

'PERVASIZCA' ENGELLEMEYE ÇALIŞACAKLARINI SÖYLEDİ

Kanun değişikliğinin tıkanması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını açıklayan Özdemir, her bir madde için şerh koyacaklarını söyleyerek komisyonu tıkayacaklarını bildirmişti. 

Kanun geçtiğinde de Anayasa Mahkemesi'ne gideceklerini söyleyen İYİ Partili Özdemir'in tepki toplayan açıklaması şöyleydi:

"Bu şerhleri biz koyacağız. Daha sonra bu Meclis'e inecek. Meclis'te milletvekilleri tarafından kabul edilecek ya da edilmeyecek. Ben ve İYİ Parti'den milletvekili olan arkadaşlarımız her maddenin altına önergesini hazırladı. Daha sonra şerhlerini koyacaklar. Ama maalesef bütün muhalefet birleşsek, AK Parti ve hükmedenlerin sayısına ulaşamıyoruz. Onlar 'evet' derse 'evet' oluyor, 'hayır' derse 'hayır' oluyor. Biz bunu Meclis'te beceremeyeceğiz."

"KAMUOYU OLUŞTURUN" TAVSİYESİ VERMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde "Kamuoyu oluşturun" tavsiyesi veren Özdemir, yasanın ekime kalmayacağını ve Meclis kapanmadan kanun değişikliğinin geçeceğini ifade etmişti.

Yorumlar 97 Yorum Var
  • alo 23.07.2024 09:13
    iyi partiliyse durup düşüneceksin.. ne oldukları hiç belli değil
  • 2341 22.07.2024 12:50
    Nimet teyze olsun istemeyiz ama, köpeklerin öldürdüklerinden biri sizin çocuğunuz da olabilirdi.
  • nevzat 22.07.2024 11:21
    nasıl milliyetçi bir parti nasıl milliyetçi vekil anlamadım
  • manisalı 22.07.2024 11:13
    Maşşallah o kadar gayret sarfetmişsin sayın vekil de bu işler o şikayet ettiğin ülkelerde nasıl oluyormuş hiç bir avrupa ülkesinde başıboş köpek yok onlar sakın bize gönderiyor olmasınlar
  • Ali 22.07.2024 11:08
    Tınnnnn
Daha fazla yorum görüntüle