ABD'nin Illionis eyaletine bağlı Sangamon County'de yaşayan iki çocuk annesi siyahi kadın, 911'i arayarak yardım istediği polis tarafından evinde öldürüldü.

Olay, 6 Temmuz'da yaşandı. Sangamon County'nin merkezi Springfield'deki evinin etrafında gece yarısı şüpheli hareketlerinden kuşkulandığı kişi ya da kişileri Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak ihbar eden 36 yaşındaki Sonya Massey'in yardımına gelen iki polis, konutun civarında arama yaptıktan sonra Massey'in ifadesini almak üzere eve girdi. 

Sangamon County Şerif Yardımcısı Sean Grayson, siyahi kadın ile bir süre sohbet ettikten sonra ikilinin arasında ocağın üstünde kaynayan su yüzünden tartışma yaşandı. 

Massey'in ocağın üstünden aldığı içi kaynamış suyla dolu tencereyi kendisine doğru getirdiğini gören şerif yardımcısı Grayson, telaşlanıp silahını çekti. Siyahi kadın özür dilese de Grayson, silahını peş peşe ateşleyip iki çocuk annesinin ölümüne neden oldu. 

Bu sırada diğer polis memurunun göğüs kamerası kayıttaydı. Şerif yardımcısı, olaydan sonra birinci derece cinayet, ateşli silahla saldırı ve görevi kötüye kullanma suçlamalarıyla görevden uzaklaştırılıp tutuklandı. 

26 Ağustos'ta hakim karşısına çıkması beklenen Sean Grayson'ın tahliye talebi daha önce reddedilmişti. Bu arada ABD Başkanı Biden da, pazartesi yaptığı açıklamada "Sevgili bir anne, arkadaş ve genç bir siyah kadın olan Sonya Massey, bugün hayatta olmalıydı. Sonya, muhtemel bir davetsiz misafirden endişe ettiği için polisi aradı. Amerikalı olarak hepimiz, hayatımızdan endişe etmeden yardım isteyebilmeliyiz. Sonya'nın ailesi adaleti hak ediyor" şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Yorumlar 50 Yorum Var
  • ali koç 25.07.2024 11:10
    klasik abd... 100 yıldır öldürüyor... gazze de çocukları, bebekleri öldüren abd.. katil abd... dünyanın baş belası o,,,çckları abdd... ve satın alınan satlık brüklatlar
  • Tc vatandaşı 25.07.2024 10:06
    Öldürmedende etkisiz hale getirmek mümkün bence bu ABD polislerinde elektiro şok aleti vardı tabanca gibi bu polislere niye vermemişler acaba bütçemi yetmemiş dünyanın süper gücü diye bildiğimiz yanlışımı yoksa siyahi nasıl olsa diye ırkçı bir yaklaşımla bir sebep bulup imha etmek mi amaç diye düşünüyorum
  • Neco I 24.07.2024 03:44
    Kadının hatası senin sıcak su ile ne işin var, polis onu tehdit olarak algılıyor, tartışıyor, polisler çok eğitimli, ama ödlek ler, korkularından kadını öldürdüler, bu abd kesin yıkılacak
  • Türk oğlu TÜRK 23.07.2024 18:23
    Bunlar insan değil ALLAH kahr eylesin.
  • Berzaslani 23.07.2024 17:49
    İşte bu bir kadından dahi korkan ödlek amerikalı polis ve askerinden türkiye korkuyor ve filistinlilere yardım etmiyor, oysaki onlara bi saldırsan kedi gibi ağlıyorlar ama türkiye amerika korkusunu Allah tan daha çok korktuğu için asla yardım alamaz ve tarihten silinip gider. Türkiye kendine gelmeli
Daha fazla yorum görüntüle