KANAL7 HABER

Belediyeler gerekli tedbirleri almadı, sokaklardaki başıboş köpek sayısı arttıkça arttı. Sayıları yaklaşık 4 milyonu bulan sokak köpekleri, sokak ve caddelerde terör estiriyor.

Diyarbakır'da köpek dehşeti: Çocuğu kalçasından yaraladı

8’er, 10’arlı gruplar halinde dolaşıp çeteleşen köpekler, özellikle çocuklara yönelik can alıcı saldırılarda bulunuyor.

Mağdurlardan biri de Murat Pınar.

Güvenli Sokaklar Derneği Başkanı Murat Pınar’ın kızı Mahranur, köpek saldırısından kaçarken kamyonetin altında kalarak hayatını kaybetmişti.

Murat Pınar, başıboş köpek sorunuyla ilgili olarak, "Önce insan, önce çocuk diyen, ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturuna uyan her vicdanlı vekilin bu kanun tasarısını onaylayıp sokakta çocuklarımızın parçalanmadan, saldırıya uğramadan, bir araba altında kalmasına engel olacak kanun çıktığında, o kanun tasarısına el kaldıran herkesi tarih yazacaktır." diyor.

Kanunu engelleme gayretlerine dikkat çeken Pınar, belediyelere sorumluluğunu hatırlattığı konuşmasında şunları söyledi:

“Bu sorunun bugüne kadar neden konuşulmadığını şu anda yaşanan sözde hazyvanseverlerin yaptıklarıyla anlıyoruz.”

*

Sokak köpekleri teklifinde gözler şimdi Meclis Genel Kurulu’nda. Düzenleme, Meclis tatile girmeden önce kanunlaşacak.

 

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Ogun 06.09.2024 10:47
    ( sokak kopekleri yüzünden çocuk ve yaşlılar ölmesin)..."Güneş doğacak ufukta yine Hav bella hav bella hav hav hav Ey güzel kopek ben çocuğum beni de yaşat yurdumun her sokağında Ey güzel kopek ben yaşlıyım beni de yaşat vicdanınla bu dünyada"
  • Ceren Balaner 05.09.2024 20:46
    Artık yeter....park yapmışsınız...cocuk ve yaslilar cin...içi basibos sokak köpeği dolu...çocuklar girip oynayamıyor.. her yer sözde hayvanseverlerin koyduğu mama kapı su kabı ile dolu..her yer köpek pisliği ile dolu..toplayın ve itlaf edin..Kanun çıktı.. neyi bekliyorsunuz...
  • İlgin Oztan 03.09.2024 12:57
    MASAK raporları açık...mama parası topluyoruz söylemi ile trilyonlar toplayıp zimmetine geçirip kaçanlar ya da toplanan paraları kendi çıkarı için kullananlar çok.. mama lobisi ile ortak çalışan oluşumlar...Kanun çıktı...ve sokak köpekleri toplansin..Bu komedi bitsin artık.. çoluk çocuk sakat kalıyor...ölüyor..Yeter...