Terör örgütü PKK elebaşısı Mustafa Karasu Türkiye-Suriye yakınlaşmasının getireceği sonuçların korkusunu "Suriye devleti Kürtlere düşmanlık yaptığı zaman kaybetmiş demektir. Kürtlere düşmanlık yaptığı zaman, Erdoğan işte o zaman amacına ulaşır. Savaşla ulaşmadığı amacına öyle ulaşır." sözleriyle ifade etti.

Türkiye ile Suriye arasında normalleşme tartışmaları gündemdeki yerini koruyor.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, bugün yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmenin "içeriğe" bağlı olduğunu söylemişti.

RUSYA: GÖRÜŞMEYE DESTEK VERİYORUZ

Kremlin 2 gün önce yaptığı açıklamda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad arasında ilişki kurulmasına destek verdiğini ve Rusya'nın iki ülkenin ilişkilerini iyileştirdiğini görmek istediğini açıklamıştı.

PKK TUTUŞTU: ERDOĞAN KAZANIR

Terör örgütü PKK elebaşısı Mustafa Karasu Türkiye Suriye yakınlaşmasına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Şimdi Erdoğan bunu niçin yapıyor? Esad'la görüşeyim, Kürtleri ezeyim, Kürtleri tasfiye edeyim Esad'la birlikte. Onun planı, esas hedefi bu. 

Beşar Esad Kürtlere düşmanlık yaparak ne kazanacak yani? Kaybeder. Suriye devleti Kürtlere düşmanlık yaptığı zaman kaybetmiş demektir. Kürtlere düşmanlık yaptığı zaman, Erdoğan işte o zaman amacına ulaşır. Savaşla ulaşmadığı amacına öyle ulaşır. 

"UMARIM YAKINLAŞMA OLMAZ"

Bu bakımdan ben öyle Esat-Erdoğan görüşmesinin hemen sonuçlanacağını ya da Esad'ın Kürt düşmanı temelinde Türkiye ile anlaşacağını düşünmüyorum. Daha doğrusu düşünmek istemiyoruz.

Yorumlar 128 Yorum Var
  • Nokta 27.07.2024 23:43
    Bayram değil seyran değil eniştem beni neden öptü gibi..!!! PKK'ya PYD'ye Amerika ve yandaşları neden yardım ediyor...!!! Büyük İsrail projesi için tabiki de İsrail'in taşeronları bunlar. Besleme.. Çapulcular...
  • Kürt 27.07.2024 15:35
    Kürtler için en düşünceli lider Erdoğan olarak görüyoruz düşünüyoruz çünkü başka parti bizi dışlıyor dem parti ve PKK bizi parçalıyor çocuklarımızı kaçırıyor PKKve dem parti yüzünden hayat yasiyamiyorz ilerliyemiyorz icatlarimiz yok basarmamiz yok projelerimizi yapamıyoruz başarılı olurken en kötüsü bizi terörist olarak gösteren PKKdr dem parti dir
  • Düzce'den 26.07.2024 20:17
    Siz Türkler ve Kürtler dışında kimseye saldırmadınız ki.Sizi destekleyen de Hafız Esed'i destekleyen de Fransa.Şimdi sizin teröristler Filistin'de soykırıma ortak oluyor.Geçmişte Azerbaycan'da olduğu gibi.İsrail Mezopotamya topraklarını arzı Mev'ud ilan ediyor.Hatta Sezai temelli Mardin'de bu topraklar arzımev'ud topraklarıdır dedi.Gerçek yüzünüzü masum Kürt kardeşim bilmiyor(!)
  • Vatandaş 26.07.2024 20:10
    Şu teröristlerin haberini verirken suratların göstermeyin. Kafası yerine domuz kafası resmi koyun. Bunların pis suratlarını görmek istemiyoruz.
  • Yanlız Kurt 26.07.2024 20:08
    Tutuştular belli ilk iş üç milyona yakın suriyeli 'de giitimi Suriyeliler artık kendi topraklarını korumayı öğrenirler.
Daha fazla yorum görüntüle