11 Eylül 2001'de New York'ta bulunan ve İkiz Kuleler diye bilinen Dünya Ticaret Merkezi ve Pentagon'a yapılan terör saldırıları yeni çıkan görüntülerle konuşulmaya devam ediyor.

Şimdi de Dünya Ticaret Merkezi'nin ilk kulenin yıkılmasından sadece birkaç dakika öncesine ait daha önce görülmemiş bir açısının yepyeni görüntüleri, o gün tarihi olaya bizzat tanıklık eden Kei Sugimoto tarafından YouTube'da paylaşıldı. Sugimoto video açıklamasında şunları yazıyor: "11 Eylül 2001'de Dünya Ticaret Merkezi'nin çöküşünü çektiğim görüntüler. New York'taki 64 St Marks Place'in çatısından telekonvertörlü bir Sony VX2000 ile çekildi."

Bu görüntüler güneyden veya doğudan görülmeyen eşsiz bir perspektif sunuyor. Bu açıları ilk kez izliyorsunuz.

Video 24 Temmuz'da paylaşıldı ve YouTube'da 32,000'den fazla kez izlendi ancak X/Twitter'da altı milyondan fazla izlenerek büyük bir viral haline geldi.

"UYANALIM ARTIK"

Sosyal medyada bir çok kullanıcı videoya "Uyanalım artık" yorumları yaptı. O günle ilgili 11 Eylül saldırılarını İsrail'in gizli servisi Mossad'ın önceden bildiği ve bildirdiği, saldırıların olduğu gün Yahudilerin işe gitmediği ve saldırılarda hiçbir Yahudi'nin ölmediği öne sürülmüştü.

11 EYLÜL 2001'DE NE OLDU?

Amerikan finans sisteminin kalbi New York, 11 Eylül sabahı İkiz Kuleler'e yönelik terör saldırılarıyla uyandı.

Newark, Boston ve Washington'dan havalanıp San Francisco ve Los Angeles'a giden 4 yolcu uçağının kaçırılmasının ardından Los Angeles'a giden Amerikan Airlines'a ait yolcu uçağı, yerel saatle 08.46'da İkiz Kuleler'in kuzey yönündeki binasına çarptı.

Kuzey kulesi alevler içinde yanarken, United Airlines'a ait kaçırılan diğer bir uçak da ilk saldırıdan 17 dakika sonra saat 09.03’te canlı yayında güney kulesine çarptı.

İkiz Kuleler hem ABD hem de tüm dünyanın canlı yayında izlediği saldırıların ardından milyonların gözü önünde dakikalar içinde yerle bir oldu ve Manhattan Adası toz bulutlarına büründü.

İkiz Kuleler'e saldırıların ardından kaçırılan bir diğer uçak ise ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) binasına çarptı.

Kaçırılan Flight 93 adlı son uçak ise Pennsylvania'nın Shanksville yerleşkesi kırsalında F-16'lar tarafından düşürüldü.

11 Eylül saldırıları sonucu uçakları kaçıran 19 saldırgan hariç New York, Washington ve Pennsylvania'da toplam 2 bin 977 kişi hayatını kaybetti.

Yorumlar 91 Yorum Var
  • Misafirim 27.07.2024 12:45
    bu görüntüler gösterildi insanları işletiyorlar
  • Eyya 27.07.2024 12:35
    sanki o binalardan kurtulmak istiyorlarmışta bari böyle bir senaryo yapalım boşa gitmesin müslümanlara eziyet olur düşüncesiyle yapılmış bir yıkım gibi görünüyor olduğu yere çöküyor normalde yıkılmak istenen binalar gibi. iki dev gibi bina ölen sayısı da az geldi bana haftasonu diyorlar ama yine de az geldi
  • Yildirim 27.07.2024 09:43
    iyi bi tiyatro yaptilar milyonlarca masum katledili simdi ki tiyatrolari iyi görmek lazim l
  • Antika sahin 26.07.2024 23:34
    Abd bunu da hak etmisti ve bundan beri yaptiklariyla artik komple yok olmayi coktan hak etti zaten
  • MEHMET BALKAR 26.07.2024 22:57
    Gariptir yanan bina mühendislik yıkım eseri hiç devrilme den ve tamamen yanmadan olduğu yere çöküyor demekki nazar değdi...
Daha fazla yorum görüntüle