Bilişim Vadisi Startup20 çerçevesinde, teknopark yetkilileri, start-up temsilcileri, yatırımcı kuruluşlar, hukukçular, kamu kurumları ve uluslararası temsilcilerin katılımıyla "Startup20 Vizyonu: Küresel ve Bölgesel Bakışlar" etkinliğini düzenledi.

Türkiye start-up ekosisteminin sesinin uluslararası alana taşınması amaçlanan etkinliğin Eren Bülbül Konferans Salonu'ndaki açılışında konuşan Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, Haber7 muhabiri Yavuz Selvi’ye yaptığı açıklamalarda, “Startup20 G-20 çatısı altında kurulmuştur. Geçen sene Hindistan başkanlığı döneminde kurulmuştu. Şu anda Brezilya döneminde de devam etmektedir. Türkiye’yi Startup20’de Türkiye’yi Bilişim Vadisi temsil ediyor. Türkiye’yi daha iyi temsil etmek için bir çalışma programı temsil ettik. Türkiye’deki ekosistemi güçlendirmek mevcut durumu dünyaya iyi anlatabilmek ve dünyadan hem girişimcileri hem yatırımcıları, bütün ekosistemi Türkiye’ye daha iyi çekebilmek için ilişkilerimizi güçlendirmeyi hedefliyoruz.” dedi. 

Tüzgen ayrıca, “Biz kendimizi Türkiye’nin teknoloji be inovasyon üssü olarak konumlandırıyoruz. Türkiye’de çok güçlü bir girişimcilik ekosistemi var.  Geçtiğimiz dört senede 7 unicorn yetiştirdik. Bunlardan iki tanesini 10 milyar dolarlık değerlemeyi aşmış durumdalar. Türkiye’de ekosistem olarak girişimcilik yapısı oldukça güçlenmektedir. Hükümetinizin bu konudaki teşvikleri kurduğu teknoparklar bütün bu imkanlar Türkiye’de girişimcileri desteklemek ve sonrasında da işlerini büyütebilmek için kurgulanmakta. Biz de Bilişim Vadisi olarak hem bu girişimlerden faydalanma imkanı hem de bir ekosistem sunuyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Bülent duman 26.07.2024 16:41
    Allah razı olsun sizden