HABER7

Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı katıldığı bir Youtube programında Türkiye-Yunanistan ilişkilerine yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Zaman zaman gerilen sinirler dolayısıyla İki ülke arasındaki olası savaş ihtimalini değerlendiren Yaycı, Türkiye'nin çok avantajlı olduğunu söyledi.

"TÜRK ORDUSU YAŞAYAN VE SAVAŞAN EN GÜÇLÜ ORDU"

Türk ordusunun yaşayan ve savaşan en güçlü ordu olduğunu  ve Türk askerindeki tecrübenin dünyanın hiçbir devletinde olmadığını altını çizen Yaycı, "Çünkü bizim her zaman ölmeye hazır olan bir ordumuz vardır. Ölmekten korkmayan, şehit olmaya gönüllü olarak giden mukaddes bir ordumuz vardır bizim" dedi. 

Yunanistan'ın bugün ordusuna asker bile bulamadığını belirten Yaycı, "Yunanistan 500 sözleşmeli er alacaktı, 300 kişi müracaat etti. Biz 50 bin asker için ilana çıktık; 1 milyon müracaat oldu." ifadelerini kullandı. 

YUNANİSTAN'IN YUMUŞAK KARNI

Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanacak bir savaşta Türkiye'nin sadece anakaraya yakın Yunan adalarını bile ablukaya alması durumunda oradaki halkın isyan edeceğini ve birkaç gün içerisinde Yunanistan'ın diz çökmek zorunda kalacağını söyledi. Yaycı, "Gemi bile doğru düzgün çıkartmadan, uçak bile çıkartmadan Yunanistan'a diz çöktürmek ziyadesiyle mümkün." şeklinde konuştu. 

 

Yorumlar 59 Yorum Var
  • Bozok 28.07.2024 19:57
    Türk milleti için iki seçenek vardır: Ya İstiklal ya Ölüm. Bu emir ebedi bir emirdir.
  • Ali aksoy 28.07.2024 15:08
    Haçli seferlerini organize eden politikacılar degil,hristiyan din adamlari idi...Atı alan üsküdara geçti misali ve köşeyi döndüler...şimdi sıra bizde,dini telkinle türk askeri kafası ile duvar deler !Bunu dünya biliyor,bir yahudi asker geberdimi maliyeti 20,30 bin dolar !Ama türk askeri nin ise maliyeti cennet,Allaha şükürler olsun.
  • Hakan 27.07.2024 13:44
    Paşam benide askere al savaşayım. Yasım 57 .Biraz dizlerimde problem var. Birazda kilom 110 kiloyum. Ama keskin nişancı gibiyim . Takır takır indireyim bize karşı duranları.
  • Halil 27.07.2024 12:55
    Türk olmanın eşsiz gururu ve gücü..
  • Berat 27.07.2024 10:34
    Havada karada bizde yürek iman var .Bütün dünya gelse ne yazar.Hey Hey Babam
Daha fazla yorum görüntüle