Paris Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreni Fransız din adamlarını rahatsız etti. Seremoni, Avrupalı muhafazakar siyasetçilerin de tepkisini çekti.

Fransa Piskoposlar Konferansı'ndan yapılan açıklamada, "Tören sırasında Hristiyanlık'la dalga geçildi." denilerek bu durumdan üzüntü duyulduğu kaydedildi. Piskoposların ortak açıklamasında, "Tüm dünyadaki Hristiyanların bazı sahnelerdeki aşırılıklardan incindiğini düşünüyoruz. Olimpiyat kutlamalarının birkaç sanatçının ideolojik önyargılarından fazlası olduğunun anlaşılmasını bekliyoruz." ifadeleri yer aldı. Açıklamaya, Katolik Kilisesi tarafından finanse edilen "Holy Games" adlı spor programı da destek verdi.

Bazı muhafazakar ve aşırı sağcı politikacılar da töreni eleştirdi. Aşırı sağcı Fransız siyasetçi Marion Marechal sosyal medya platformu X'te, "Tüm dünyada açılış törenini izleyen ve drag queen'li Son Akşam Yemeği parodisinden rahatsız olan Hristiyanlar bilin ki; bu Fransa'nın değil, solcu bir azınlığın sesi." diye yazdı. Fransız aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi törenleri "Fransız kültürünün yağmalanması." diye niteledi.

Gösteri, Fransız oyuncu ve sanat yönetmeni Thomas Jolly tarafından tasarlandı. Tören sonrası düzenlediği basın toplantısında, rahatsızlık verici ya da şoke edici bir gösteri amaçlamadığını söyleyen Jolly, "Dün gece Cumhuriyet değerleri olan hoşgörü ve kapsayıcılık hakkındaydı" dedi. Jolly, "Fransa'da nasıl isterseniz sevebilirsiniz. İnanıp inanmama hakkınız var" diye konuştu.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Tual 30.07.2024 19:36
    Onlar Tanrı der biz Allahu Teala deriz Allah birdir eşi benzeri yoktur bunların yaptıkları Allah'a şirk koşmaktır bunun affı yoktur bunların yeri Cehennemdir
  • Misafir 28.07.2024 11:59
    Bu rezillikten çekilelim