Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu raporlarını yayınladı. Geçtiğimiz hafta yurdun bazı bölgelerinde etkili olan yağışlı havanın ardından güneşli günler tekrar geliyor. Peki yeni haftada hava durumu nasıl? İşte 29 Temmuz-2 Ağustos hava durumu raporu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yayınladığı son raporda bölge bölge hava durumuna ilişkin bilgiler vererek; bazı uyarılarda bulundu.

GÜNEŞLİ GEÇECEK

Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Artvin çevreleri ile Trabzon ve Rize'nin iç ve yüksek kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Öte yandan yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerini tanımlayan eyyam-ı bahurun 31 Temmuz-7 Ağustos tarihleri arasında yaşanacağını ifade edildi.

Yarın İstanbul dahil Marmara bölgesinin bazı bölgelerinde yağışlı havanın etkili olacağı kaydediliyor.

Rüzgârın; Marmara’nın güneybatısı, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda kuzey yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı, Ege kıyıları, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Yorumlar 0 Yorum Var