3 yaşına basan oğlunun doğum gününü canlı yayında kutladı. 

Katliamın yaşandığı yerden aylardır yayın yapan TRT Arabi muhabiri Sami Barhum, aylardır görmediği ailesiyle canlı yayında buluştu. 

TRT Haber ekranlarında yaşatılan sürprizle duygusal anlar yaşayan muhabir Barhum, 3 yaşına basan oğlu Kerim'in doğum gününü canlı yayında kutladı.

Gazze’de yaşanan katliamı tüm gerçekliğiyle TRT ekranlarına taşıyan, sıcak çatışmaların yaşandığı bölgede görev yapan ve ailesini 13 aydır görmeyen Barhum, ailesini çok özlediğini ancak İsrail güçlerinin Gazze'de gerçekleştirdiği soykırımı tüm dünyaya göstermeye devam edeceğini söyledi. 

“Ailemin sesini duymak mutlukuk verici”
Canlı yayında bir araya gelen aile doğum günü kutlamasını birlikte yaptı. 13 aydır ailesinden uzak olan TRT Arabi muhabiri Barhum hislerini şu sözlerle aktardı, “Şu anda en kanlı savaşı görüyoruz. Ben ailemden onlarca şehit verdim. Benim ailem Refah’daki ikinci büyük aile olarak bilinir. İsrail insanların canını o kadar yaktı ki insanlar çok karmaşık düşünceler içerisinde. Çok acı bir şey. Ben şu anda İstanbul'daki sesi duyuyorum, İstanbul'daki 13 aydır göremediğim oğlumun sesini duyuyorum. Bu da beni mutlu ediyor. Bugün de doğum gününü kutluyoruz çok teşekkür ediyoruz.”

“Çocuklarım babalarını soruyor”
Sami Barhum’un eşi Heba da şunları söyledi: “Tabii ki zor bir duygu, benim için çok zor.  Yaklaşık bir sene babasız bir şekilde burada yalnızız. Türkiye bizim için bir ana kucağı gibi oldu. Bizi çok sıcak karşıladılar ama çocuklar her gün babalarını soruyorlar, savaşın ne zaman biteceğini soruyorlar. Biz bu ailenin tekrar birleşmesini istiyoruz.”

Nisan ayında saldırıya uğramıştı
Sami Barhum, geçtiğimiz nisan ayında Gazze’deki Nuseyrat Mülteci Kampı'nda TRT Arabi canlı yayın hazırlığı yaparken, İsrail ordusu tarafından saldırıya uğramıştı. Sami Barhum ile birlikte görev yapan kameraman Sami Şahada ağır yaralanmış, ameliyat sonrası sağ bacağını kaybetmişti.

Yorumlar 9 Yorum Var
  • Faruk ceylan 30.07.2024 13:34
    Adam o kadar Gazze de fani olmuş ki ailesini görmeye sevinemedi Acip duygulandım Allahım itraili kahru perişan eyle
  • serkan 30.07.2024 12:54
    mehmet Akif eminim Suriye sorunu olmasaydi sen en onde filistine giderdin.Isminin hakkinida veriyorsun
  • misafir 30.07.2024 12:53
    Allah korusun onları.Maşallah
  • Rotterdam 30.07.2024 12:27
    Icimizdeki zionistleri bi ara temizleyelim, gerisi kolay
  • Sedef 30.07.2024 12:06
    Türkiye Türklerin değil artık; vatansızların ve savaş kaçkınlarının yurdu oldu.
Daha fazla yorum görüntüle