İsmail Haniye"nin dün öğlen saatlerinde Tahran Milad Kulesi yanında "Medeniyetler Ülkesi" temalı parkını ziyaret ederken çekilen son görüntüleri..

HANİYE, BU SABAH İSRAİL HAVA SALDIRISINDA ÖLDÜRÜLDÜ

İran devlet ajansı IRNA, Tahran'da öldürülen Hamas lideri İsmail Haniye'nin son görüntülerini yayınladı. Haniye'nin, İran'ın yeni cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin töreni için gittiği Tahran'da 'Medeniyetler Ülkesi' isimli sergiye katıldığı görüldü. Filistin bayrağının da 1948 sınırları öncesindeki harita şeklinde yer aldığı sergide, savaşın Gazze'deki etkilerini yansıtan canlandırmalar bulunuyordu.

Haniye, Hamas ve İran Devrim Muhafızları tarafından yapılan yazılı açıklamalara göre bu sabah Tahran'da kaldığı konuta İsrail tarafından düzenlenen hava saldırısında öldürüldü. İsrail yorum yapmayı reddederken Hamas, "Bu korkakça eylem cezasız kalmayacak" dedi. Türkiye Dışişleri Bakanlığının "lanetliyoruz" dediği saldırıya yönelik ABD'den ise "haberleri gördük" açıklaması geldi. 

Yorumlar 14 Yorum Var
  • Erdal 03.08.2024 09:13
    İran Laf laf laf siyoniste gel gel yapıp duruyor.
  • Mahmud 31.07.2024 20:08
    Kasım Süleymaniye methiyeler diziyordun ya
  • Cabbar 31.07.2024 18:43
    İran sen ne rezil bir ülkesin seni artık dünya tanıyo ezik bol keseden halkını kandıran ülke
  • Neco I 31.07.2024 18:36
    Hani İbrahim Reisi ne oldu, suikast mı, kaza mı, İsmail Haniyide , aynı zihniyet tarafindan şehit edildi, korkarım arkasında iran derin devleti ve israil beraber tuzak kurdular, iran böyle giderse yıkılır, kim Allah ın dinine kılıç çekerse sonucu fena olur, inşallah iran da sünni müslümanlar yönetime gelirse daha güçlü oluruz
  • İso 31.07.2024 13:57
    alt. yapısı. (hani 1850-1920 arası Dijon.ve. abd. akımı vardı ya). İşde. FRANSIZ. DİJÖN’den Balon. gibi. şişen. ABD’den. oluşan. İRAN. CUMHURİYETİ. açıklama. yapmış. DOLARLAR. AKIYOR bir ay. içinde. süyikas. yaptırdık. diye
Daha fazla yorum görüntüle