Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin (58) , Tahran'da kaldığı konutuna düzenlenen terör saldırısı sonucu şehit oldu. Heniyye'nin mülteci kamplarından liderliğe uzanan hayatı Filistin'in bağımsızlığı için verilen mücadeleyle geçti.

İSRAİL 3 OĞLU VE 4 TORUNUNU ŞEHİT ETTİ: "ALLAH'TAN GELDİK ALLAH'A DÖNECEĞİZ" 

Gazze'de3 oğlu ve 4 torununu kaybeden Heniyye, ölüm haberini aldığında "Ailemin 60'a yakın ferdi savaşta şehit oldu ve onlar ve halkımız arasında hiçbir fark yok. Allah'tan geldik Allah'a döneceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

ALLAH'A TESLİMİYETİ HER FIRSATTA HATIRLATTI

Haniye'nin imam olarak kıldırdığı namazlarda okurken seçtiği ayetler iman, şehitlik ve davaya bağlılığını göstermesi açısından çok derin anlamlar içeriyor.

İşte okuduğu ayetlerden bazıları;

Haşr Sûresi 11. Ayeti

Şu münafıklık edenleri görüyor musun? Ehl-i kitap’tan inkârcı yandaşlarına, “Şayet siz çıkarılacak olursanız, bilin ki biz de sizinle beraber çıkarız, sizin hakkınızda (aleyhinizde) kimseye asla itaat etmeyiz. Eğer size savaş açılırsa muhakkak yardımınıza koşarız” diyorlar. Allah şahittir ki onlar düpedüz yalancıdırlar. 

Âl-i İmrân Suresi - 169-171

Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma! Bilâkis onlar diridirler; Allah’ın, lütuf ve kereminden kendilerine verdikleriyle sevinçli bir halde rableri yanında rızıklara mazhar olmaktadırlar. Arkalarından gelecek ve henüz kendilerine katılmamış olan şehid kardeşlerine de hiçbir keder ve korku bulunmadığı müjdesinin sevincini duymaktadırlar.

Onlar Allah’tan gelen bir nimet, bir lütuf sebebiyle ve Allah’ın, müminlerin ecrini zayi etmeyeceği müjdesi ile de sevinç içerisindedirler.

Yorumlar 41 Yorum Var
  • Özer 31.07.2024 19:38
    Ölümü öldürülen yiğitlere selam olsun .RAB'bim şehadetlerini kabul eylesin
  • Aylin 31.07.2024 18:07
    Allah'ım İsrail'i lânet etsin inşallah yeryuzunden silsin Gazze ye Zafer nasip etsin inşallah Amiiiiiiiiiiin Amiiiiiiiiiiin Amiiiiiiiiiiin
  • Naim 31.07.2024 17:03
    Nur içinde uyu yüce komutan Rabb'im Şehadetini kabul etsin.Lanet olsun iki yüzlü münafık olup , müslüman geçinenlere
  • EMEKLİ 31.07.2024 15:16
    Hz.İbrahim'den mahşere kadar,İSMAİLLER hiç bitmeyecek Elhamdulillah...Biz toprağa gömülürüz,tohum olup çoğalırız inşaAllah...
  • doğruya doğru 31.07.2024 14:50
    Rabbim öncelikle şehadetini kabul eyelsin..Ne mutlu ona,onunla olanlara,onun gibi şehadet şerbetine mazhar olanlara...Bu yolda can veren,mücadele eden kurtuluştatıdır inşaAllah..Bu gibi olayların ardından,bizler,yalan dünyanın malı ile iştigal olanlar düşünmeliyiz ve bir an önce kendimize gelmeliyiz.
Daha fazla yorum görüntüle