Dün sabah saatlerinde başlayan erişim engeli, bugün de kullanıcıların gündeminde. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) konu hakkında açıklamalarında bulundu. Dünya çapında 2 milyardan fazla kullanıcısı bulunan platformun, Türkiye'de 58 milyonu aşkın aktif kullanıcısı bulunuyor. Peki, Instagram tam olarak neden kapatıldı?

"BATI ÜLKELERİNE NASILSA TÜRK YARGI MAKAMLARININ ÖNÜNDE DE DİZ ÇÖKECEKLER"

Hukukçu Mücahit Birinci küresel şirketlerin ulus devletlerin yasalarına bağlı olması gerekliliğini canlı yayında örnekleriyle açıkladı. Birinci "Nasıl Alman, ABD yargı makamlarının "Ellerini öpmüşlerse Türkiye Cumhuriyeti yargı makamlarının - tabiri caizse - ellerini öperler. Ondan sonra gelir Instagram Türkiye'de yayınını yapar. vatandaşların kişilik hakları ihlal olmaz. X Türkiye'de doğru olanı yaptı" dedi.

NE ZAMAN AÇILACAK?

Bakan Uraloğlu, "Instagram'ı Katalog suçları çerçevesinde kendilerini uyardık ancak gerekli karşılığı bulmadığımız için de bir erişim engeli getirdik."Uraloğlu, Instagram'da yaşanan erişim engeliyle ilgili, "Hassasiyetlerimiz belli, oradaki eksiklikler belli. O eksiklikleri giderildiği an 1 saat sonra kaldırmış olacağız. Herkesin kanunlara uymasını istiyoruz net olarak" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar 18 Yorum Var
  • Alpaslan 04.08.2024 15:37
    İyi olmuş türkiyeyi ve Türk hukukunu tanıyacaklar
  • Erol 04.08.2024 11:48
    Darısı tik tokun başına
  • Sır çözüldü 03.08.2024 21:22
    Show Haberde belli bizim milletimizin yarısı Instagram 'a Ailecek bağımlı olduklarını VPN'den hainlik yapmasından belli oluyor
  • Dilek 03.08.2024 21:22
    İki gündür telefonu elime almıyorum valla,ne kadar da doğru bı karar.Hic açmayın.
  • Xxx 03.08.2024 21:19
    Hiçbir şey kontrolsüz olmaz.Tolorans bir yerde biter .Doğru karar.
Daha fazla yorum görüntüle