Yerli savunma sanayinde son yıllarda büyük bir çıkış yakalayarak her alanda dünya sahnesine çıkan Türkiye, son olarak yerli ve milli hava savunma sistemini de tamamladı. Türkiye'nin geliştirdiği "Çelik Kubbe" hava savunma sistemi projesi, Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK) tarafından onaylandı.

Farklı irtifada hava savunma sistemlerinin entegre şekilde çalışarak Türkiye hava sahasını kısa menzil, orta menzil ve uzun menzil olarak korumaya alan 'Çelik Kubbe' sisteminin özelliklerini ve önemini Haber7 Güvenlik Analisti Eray Güçlüer, Haber7 Muhabiri Dilan Can'a değerlendirdi. Açıklamalarında özellikle tüm sistemin birbiriyle haberleşerek çalışmasını sağlayan yerli yazılım 'Hakim'e dikkat çeken Güçlüer, 'Çelik Kubbe'nin Türkiye'ye yönelik gelebilecek olan herhangi bir tehlikeye anında cevap verebileceğini söyledi. 

Yorumlar 41 Yorum Var
  • Hakikatperest 10.08.2024 07:29
    Devlette herkes bir ihale kapmanın, makam mevki peşinde koşmanın derdinde. İsraile davos’ta kafa tuttuk mavi marmarada 9 masum vatandaşımızı katlettiler. Canilerin yaptıkları hep yanlarına kâr kaldı. Rant üzerine kurulu Siyaset sistemimizi acilen değiştirmemiz gerekiyor. Devletin kaynakları heba oluyor. Aksi halde dünyanın değil bölgenin bile hakimi olamayız.
  • Busenaz 10.08.2024 00:35
    Iste bu. Dunyayi kontrol ettigimize ikna oldum. Guvenlik uzmani konuyu cok net anlatti.
  • Polat 10.08.2024 00:26
    Cahiliye devrinde edebiyat çok gelişmişti. Zenginler iyi bir beyite keselerce altın verirdi.
  • Tarafsız 09.08.2024 23:34
    İnşallah bizim İsrail den ne eksiğimiz var .
  • Ahmet 09.08.2024 23:07
    Elhamdülillah kimin emeği gemisse onlardan Allah razı olsun kim dua etti ise Allah onlardan da razı olsun maşallah bu ülke eskiden adalet dağıtan bir ülkede idi inşallah O Yolda tekrar ilerleyim dünyanın en güçlü Ordusu milleti olarak tekrar adaleti ve saygıyi dünyaya yacak bir millet olmayı tekrar nasip eyle Allah'ım
Daha fazla yorum görüntüle