Muhalif gazeteci Enver Aysever İBB'nin Paris'te haftalık kirası 249 bin euro olan (yaklaşık olarak 9 milyon 115 bin TL) ve sponsor tarafından karşılandığı açıklanan 'İstanbul Evi' hakkında İBB yönetimine çok sert sözlerle yüklendi. "Ekrem'in bülbülü" dediği İBB sözcüsü Ongun'a yüklenen Aysever "Kamuoyunu yanıltanın; ben gelmişini, geçmişini, sülalesini seveyim. Kim lan bu sponsorlar, açıkla. Sponsorlar İstanbul'u çok sevdikleri için mi bu parayı veriyorlar?"dedi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2036 Olimpiyat Oyunları’na ev sahibi olma adaylığı için İstanbul’un tanıtımı amacıyla özel bir mülk kiralamıştı. Paris'teki moda müzesi Palais Galliera’da 2 günlüğüne kiralanan İstanbul'un Evi'nin açılışını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yapmıştı.Açılış törenine CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İstanbul'un 17 ilçe belediye başkanı katıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, Paris'te açılan 'İstanbul Evi' ile ilgili, "Evin haftalık kirası 249 bin euro olup tüm masraflar sponsorların şartsız bağışı ile karşılanmıştır" açıklamasını yaptı. Ongun'un paylaşımı şu şekilde;

Paris’teki “İstanbul Evi” ile ilgili kamuoyuna yansıyan bilgiler doğru değildir. Evin haftalık kirası 249 bin euro olup tüm masraflar sponsorların şartsız bağışı ile karşılanmıştır. İstanbul’un olimpiyat adaylığı yolundaki bu önemli uluslararası tanıtım faaliyeti için İBB bütçesinden para harcanmamıştır. Kamuoyunu yanıltıcı bilgilere lütfen itibar etmeyiniz.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek