Filistin'de yaşanan zulme karşı ilk günden beri hassas bir yaklaşımda bulunan ünlü oyuncu Ali Nuri Türkoğlu, Türkiye'deki bazı sanatçıların konu Filistin olunca sessiz ve duyarsız davranması hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

7 Ekim'den bu yana bebek, kadın, yaşlı demeden Filistin'de insanlık suçu işlemeye devam eden katil İsrail'in gözünü kan bürüdü. Binlerce masum sivili acımasızca katleden ve gelecek hayallerini elinden alan İsrail, aslında aylardır açık açık soykırım tohumlarını ekiyor. Tüm dünyanın kanayan yarası haline gelen Filistin'deki zulme karşı tepki sesleri dört bir yandan yükselirken kamuya mal olmuş önemli kişilikler de bu noktada geniş kitlelere ulaşabilmenin anahtarı olarak karşımıza çıkıyor.

Pink Floyd'un solisti Roger Waters, dünyaca ünlü müzisyen Eric Clapton, Macklemore, Akademi Ödüllü ABD'li aktris Susan Sarandon ve ünlü model Bella Hadid gibi yıldızlar sayısız baskı ve tehdide rağmen konserler, yürüyüşler ya da sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla seslerini milyonlara duyurmaya özen gösteriyor. Ancak Türkiye'de sanat dünyasından bazı isimlerin suskunluğa bürünmesi ise 'insanlık adına' büyük bir utancı simgeliyor.

Filistin'de yaşanan zulme ilk günden beri tepki gösteren ünlü oyuncu Ali Nuri Türkoğlu, sanat dünyasındaki Filistin sessizliğini Haber7.com'a değerlendirdi.

Yorumlar 0 Yorum Var