İzmir'in Karşıyaka ilçesinde çıkan orman yangını rüzgarın etkisiyle büyüdü. Öğle vakitlerinde Örnekköy Sanayi Sitesi'ne ulaşan alevler, Örnekköy mahallesinde yerleşim yerlerine kadar ilerledi. Felaket riski artarken o anlar kameralara böyle yansıdı.

Helikopter ve uçaklar, yoğun olarak alevlerin bulunduğu alana su bırakıyor.

Yangın söndürme çalışmalarına, orman ekiplerinin yanı sıra belediyeler, polis, AFAD, jandarma personeli de araçlarıyla destek veriyor.

ALEVLER TOKİ KONUTLARINA SIÇRADI

Sosyal medyaya İzmir'den korkunç görüntüler gelirken, yangının TOKİ konutlarına sıçradığı aktarılıyor.

MSB, TSK'YA AİT 9 HELİKOPTERLE YANGINA KARŞI DESTEK SAĞLANDIĞINI DUYURDU

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İzmir'in Çiğli ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmalarına, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait 9 helikopterle destek sağlandığını bildirdi.

İZMİR'DEKİ YANGINDA 87 EV 45 İŞ YERİ BOŞALTILDI, 16 EV YANDI

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki yangın nedeniyle Yamanlar mevkisinde 87 ev ve 45 iş yeri boşaltıldı, 16 ev yandı.

AFAD'dan alınan bilgiye göre, Karşıyaka ile Bayraklı bölgesinde devam eden yangına yönelik havadan ve karadan söndürme çalışmaları devam ediyor.

Yamanlar mevkisinde, 87 ev ve 45 iş yerinin boşaltıldığı, 16 evin yandığı, dumandan etkilenenler dışında herhangi bir ciddi yaralanma olayı ve can kaybı yaşanmadığı öğrenildi.

Yangının enerjisinin azaldığı ancak rüzgarın etkisiyle devam ettiği bildirildi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "İzmir'in Çiğli ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangını söndürme çalışmalarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait 9 helikopter ile havadan destek sağladık." ifadesi kullanıldı.

Paylaşımda, yangın söndürme çalışmalarına katılan helikopterlerden çekilen görüntüler de yer aldı.

YILMAZ'DAN "GEÇMİŞ OLSUN" PAYLAŞIMI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İzmir'deki orman yangınından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"İzmir'de çıkan orman yangınından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Orman teşkilatımız başta olmak üzere, yangının kontrol altına alınması için fedakarca mücadele eden tüm görevlilerimize kolaylıklar diliyorum. Rabb'im, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun."

BAKAN YUMAKLI İZMİR'E GİDİYOR

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'deki yangın bölgesine gitmek üzere Ankara'dan yola çıktı.

Gün içinde Çanakkale'deki yangın dolayısıyla bu kentte bulunan Yumaklı, ardından Bolu'nun Göynük ilçesine geçti. Dedeler köyündeki Yangın Yönetim Merkezi'ne giden Bakan Yumaklı, burada da yangınla ilgili bilgi aldı, incelemelerde bulundu.

Bakan Yumaklı, İzmir'de dün başlayan ve halen devam eden yangına yönelik incelemelerde bulunmak üzere Ankara'dan İzmir'e hareket etti.

Yorumlar 14 Yorum Var
  • Ali 17.08.2024 09:46
    İzmir beter ol hain memleket
  • Yaşlı Kurt 17.08.2024 09:24
    Başta Gazze olmak üzere bütün mazlumların ahı. Biz konuşmaya uyarmaya devam edelim...
  • mustafa 17.08.2024 09:22
    heykelleri öncelikli kurtarmak lazım yoksa yatırımlar boşa gider
  • Mery 17.08.2024 07:23
    Allah yardımcaları olsun bende manisa sahili deyim Gördes Ted'e oldu yangın dumanlar duruyor azaldı inşallah hiç bir şey olmaz
  • Reyhan 17.08.2024 00:39
    Tüketimi ve israfı nazaltılması lazım.
Daha fazla yorum görüntüle