Bir süredir kanserle mücadele eden 88 yaşındaki Aydemir Akbaş, ani gelişen sağlık sorunları nedeniyle geçtiğimiz gün yoğun bakıma kaldırıldı.

İstanbul'a ziyaretine gelen türkücü İbrahim Tatlıses, 45 yıllık dostu Aydemir Akbaş'ın sağlık durumu hakkında bilgi verirken gözyaşlarına hakim olamadı:

"Yoğun bakımda. Benim Akbaş'ım ölmez. Herkesin duasını bekliyorum."

TATLISES DUYURMUŞTU

İbrahim Tatlıses, 88 yaşındaki oyuncu arkadaşı Aydemir Akbaş'ın hastaneye kaldırıldığını açıklamıştı.

Tatlıses, evinde baygın olarak bulunan ve ani gelişen sağlık sorunları nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldığı öğrenilen Aydemir Akbaş için dua istemişti:

"Mesaj atan, merak eden çok oluyormuş. İlginize ve dualarınıza müteşekkirim. Kendimi gayet iyi hissediyorum. Sevenlerime de müjde olsun kanser değerlerim yarı yarıya azalmış. Bırakmak yok, tedaviye devam. Bu vesileyle herkese mutlu, huzurlu bayramlar, sevgiler."

"KANSER OLDUĞUM NETLEŞTİ"

Daha önce de gırtlak kanserini yenen Aydemir Akbaş, geçtiğimiz yılın ocak ayında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile kansere yakalandığını duyurmuştu.

Akbaş, paylaşımında "Yaklaşık 15 günlük tetkiklerin ardından kanser olduğum netleşti. 10 sene önce de benzer şekilde olmuş ve atlatmıştım. Tedavim başladı. Şu an kendimi gayet iyi hissediyorum, umarım böyle hissetmeye devam eder ve tekrar atlatırım. İlk benden duyun istedim. Yazmaya ve çalışmaya devam" ifadelerini kullanmıştı.

MENAJERİNDEN "AYDEMİR AKBAŞ ÖLDÜ" HABERLERİNE TEPKİ

Bugün sabah saatlerinde Akbaş'ın entübe edildiği açıklandı. Akbaş'ın menajeri Özgür Aksoy, oyuncunun sağlık durumuyla ilgili Snob Magazin'e konuştu. 

Aksoy, "Öldü haberleri doğru değil. Birinci gün önemliydi onu atlattık. Aydemir ağabey inatçı biridir, bunu da atlatacaktır. Sosyal medyada çıkan öldü haberlerine itibar etmeyin" sözlerini kullandı.

"ZORLUYORLAR AMA DURUM KÖTÜ"

Aksoy'un açıklamaları şöyle:

"Durum kritik. Kritik seviyede. Yaşama tutunmaya çalışıyor. Doktorlar çok yoğun bir çaba sarf ediyor. Yoğun ilaç tedavisiyle tutmaya çalışıyorlar ama entübe evet. Solunuma bağlı makineye bağlı şu an. Durum kötü. Zorluyorlar ama durum kötü.

Biz eşim ve çocuğumla balık yemeye gidiyorduk. 3 saat önce konuşmuştuk ama gitmeden son anda bir arayayım tekrar dedim çok da iyi değildi çünkü. Telefonu uzun uzun çaldırdım ama açmadı.

"YETİŞ" DEDİ, KAPIYI TEKMELEYEREK GİRDİK...

3. seferde zorla açtı ve "Yetiş" dedi bana. Bastım gittim 5-6 dakika içinde. Dış kapıyı zorladık, aslında anahtar vardı. Bir iki hafta önce anahtar yaptırmıştık ne olur ne olmaz diye. Ama kapı açılmadı tekmeleyerek girdik. İçeri girdim baktım uzanıyor, kımıldayamıyor. Şuuru bilinci gitmek üzereydi. Ateşi de 39 dereceydi. Nabzı düşmüştü, tansiyonu 7'ydi. Hemen ambulansı aradık.

"ENFEKSİYON YAYILINCA ENTÜBE ETTİLER"

İlk önce hastaneye gidiyorduk, yoldan döndük, yoğun bakım ünitesi olmadığı için hemen Şehir Hastanesi'ne kaldırdık. Müdahale ettiler, kendine getirdiler, yoğun bakıma aldılar. Sonra da durum kötüye gidince enfeksiyon çok yayılınca akciğerinde, entübe ettiler."

"AYDEMİR AKBAŞ KİMSE İLE YAŞAMAK İSTEMİYORDU"

Olay sırasında Akbaş'ın yalnız olması ile ilgili soruya da yanıt veren Özgür Aksoy, "Yok, sevmiyordu. Yakınları sevdikleri herkes var ama yanında eşi hariç hiç kimse olsun istemiyordu. Eşi de gittikten sonra tek kalıyordu." dedi.

"ALLAH'A HAVALE EDİYORUZ"

'Aydemir Akbaş öldü' şeklinde yayılan haberlere de tepki gösteren Özgür Aksoy, "Genelde bunları tetikleyen 2. sınıf haber kanalları. Biz zaten o isyanımızı belirttik. Çok üzülüyoruz. Üzüntümüzü yaşayamıyoruz. Bu durumlara artık çok takılmıyoruz artık güçlüyüz çünkü daha önce de böyle haberler yapılmıştı. Allah'a havale ediyoruz. Biz şu an ustamızın ağabeyimizin iyi olmasını istiyoruz, ona dua ediyoruz. Temennimiz o. Ama insanlar maalesef bu durumu kullanıyor bunun da bilincindeyiz. Biz şu an acımızı yaşıyoruz, moraller bozuk." diye konuştu.

"KARDEŞİ DE FENALAŞTI, HEPİMİZ PERİŞANIZ"

Akbaş'ın kardeşinin de rahatsızlandığını vurgulayan Özgür Aksoy sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tekrar hastaneye yetişmeye çalışıyorum bu arada kardeşi de fenalaştı Erdinç Akbaş. Yani hepimiz perişanız.

İbrahim ağabey perişan, yakınları sevenleri, filmde oynayan arkadaşları herkes. Durum kötüye gidiyor, olumsuza gidiyor farkındayız ama Allah'tan ümit kesilmez diyoruz.

Dün entübe edilmeden bir saat önce Derya Hanım ile yanına girdik. İyi olacağını söyledik. Duygusal anlar yaşandı. Durum bu, iyi olacağına hala inanıyoruz ümidimiz var."

AYDEMİR AKBAŞ KİMDİR?

Akbaş, 1936 yılında Arnavut bir baba ve Sürmenelili bir annenin oğlu olarak İstanbul Feriköy'de dünyaya geldi. Galatasaray Lisesinde eğitim gördükten sonra bir süre gazetecilik yaptı.

Gazetecilik yaptığı sırada Altan Erbulak'ın yönlendirmesiyle tiyatro oyunculuğuna başladı Gülriz Sururi, Ayfer Feray, Nisa Serezli, Ali Poyrazoğlu gibi ünlü tiyatro isimleriyle beraber çalıştı. Keşanlı Ali Destanı, Direkler Arası, Zilli Zarife, Ferhat ile Şirin gibi oyunlarda rol aldı. 1968 yılında Ayfer Feray – Nisa Serezli Tiyatrosu’nda 7 Kocalı Hürmüz oyununda rol aldı. 1969 yılında Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosunda ve Ortakları Tiyatrosunun ortaklardan biri oldu. Burada çeşitli oyunlarda yer aldı. Birçok tiyatro oyununun da yönetmenliğini yaptı.

Aydemir Akbaş sinemaya 1964'te Atıf Yılmaz'ın yönettiği Keşanlı Ali Destanı adlı film ile geçiş yaptı. Filmden önce 31 Mart 1964 yılında Keşanlı Ali Destanı'nın ilk tiyatro gösteriminde hem sahne amirliği yapmış hem de Sipsi Selim karakterine hayat vermiştir. Bir süre Yılmaz Güney'in filmlerinde oynadı. İbrahim Tatlıses ile çalışarak senaryo çalışmaları yaptı. Cem Davran ile 2007'de çevirdiği Avrupalı Ekim 2007'de gösterime girdi. Şafak Sezer ile Kolpaçino serilerinde rol aldı.

Aydemir Akbaş 100'ü aşkın filmde rol aldı, 8 kez de yönetmen koltuğuna oturdu. Bunun dışında 30 kadar tiyatro oyununda oynadı. Türkiye'nin yaşayan en eski spor yazarlarından biridir. Aynı zamanda Galatasaray taraftarı ve Galatasaray Spor Kulübü üyesidir.

Akbaş, 1964 yılında evlendiği eşi tiyatro oyuncusu Beyhan Benek’le üç kez evlenmiştir.

Yorumlar 15 Yorum Var
  • Garip biri 17.08.2024 22:25
    Merhaba canlar, Aydemir Akbaş öldü dediler ne kolay söyledıler. Ah ah
  • Seval 17.08.2024 15:31
    Hababam sınıfınin çok gülen çocuğu Tuncay da Vefat etti daha 60 yaşındaymis ya Rabbim merhamet etsin
  • Recep Kızılırmak 17.08.2024 01:32
    Her nefis ölümü tadacaktır... Allah a döneceğiz, Rabbim şaşırtmasın
  • Urfalı 16.08.2024 23:49
    Her canlı Allah'tan geldi Allah'a dönecek ama nasıl dönecek onu bilmesi gerek boşuna yaşamayacak Allah herkese imanla ölmeyi nasip etsin
  • eğitimci 16.08.2024 23:46
    İkiniz kazık çaktınız dünyaya sanki
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek