TEI Genel Müdürü Mahmut Akşit İDEF2025 toplantısında Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'ye özel açıklamalarda bulundu. Akşit, "TF6000 motorunda 54 başarılı test yaptık. TF10000 motorunda da çalışmalar tüm hızla devam ediyor" dedi.

"TF10000 MOTOR ÇALIŞMALARI SÜRATLE DEVAM EDIYOR"

TEI Genel Müdürü Mahmut Akşit şunları söyledi: İDEF bizim gerçekten çok önemli. Toplantı açılış konuşmalarında da vurgulandı. Milli savunma teknolojilerimizi dünyaya tanıttığımız ve pazarlamasını yaptığımız büyük bir ortam sunuyor bize. Biz de yeni bir şey gösterebilecek miyiz diye hazırlık yapacağız. 

TF-10000 ile ilgili çok fazla detay veremiyoruz ama bununla ilgili çalışmalarımız başladı. Elimizden geldiği kadar hızlı çalışmaya çalışıyoruz. Mümkün olduğu kadar hızlı yapmaya çalışıyoruz. Bu büyüklükte teknolojide ve motorlar 5.nesil bir savaş uçağı motoru. Dünyada 10-15 yıldan önce çıkmıyor. Örnek olarak Eurofighter'ın motoru bizim çalışdığımız motordan çok daha küçük bir motor. Teknoloji olarak da bunun kadar gelişmiş bir motor değil. 17 yılda yapıldı. Ama biz 17 yılda yapacağız demiyorum. Devletimiz bizden çok daha kısa sürede istiyor. Hemen bunlar bir iki yıl önce başlamıştı ortada neden  bir şey diye akıllarına  gelmesin. Aceleye getirmeden hızlı çalışıyoruz. Ekibimiz önceki motorlardan tecrübede kazandılar. 

"TF6000'DE 54 BAŞARILI TEST YAPILDI"

TF6000 motorumuzu Şubat ayının sonunda çalıştırmıştık.  O zamandan şimdiye 54 tane başarılı test yaptık.Geçen İDEF'te yaptığımız bağlantılarla geçtiğimiz yıl ilk ihracatımızı yaptık. Bir sonraki İDEF'te de her şey yolunda giderse yeni ihracat anlaşmaları yapmayı hedefliyoruz. Motor bitmiş bir ürün değil. uçağa takılan bir alt ürün. Bunu ihraç etmek uçağın kendisini ihraç etmekten bir tık daha zor.Biz bunu ancak İHA,helikopter üreticilerine satabiliriz. Ama TEI ve Baykar bitmiş ürününü her ülkeye satabilir. Şöyle bir avantajımız var. Baykar TB-3'ü ihraç ettiği zaman bizim motorumuzda onunla ihraç edilmiş oluyor. Bu ürünü alan ülke o uçağı uçurduğu müddetçe hem motorun bakım onarımı hem de motorun ömrü bittikçe değiştime konusunda bizim ürünlerimizi alacak.

Yorumlar 41 Yorum Var
  • .... 18.08.2024 09:54
    Devletimiz , Mahmut Hoca ya azami dikkat etmeli. Allah yolunu açık etsin, başarılarında Allah muvaffak etsin.
  • İsra 18.08.2024 06:52
    Bu milletin gerçek evlatlaırı sizleri ayakta alkışlıyoruz.Aklah gayretinizi daim etsin.
  • Erdogan 18.08.2024 01:58
    O kadar önemli ki, herşeyden önce gelir. Her türlü imkan verilmeli, seferber olunmalı, tabi ki öyledir fakat bölgede yaşananlar ayrı bir önem vermeyi gerekli kılıyor. İnşallah 2025 yılında biter. O derece yani. Acil ihtiyaç.
  • dogru söylem 18.08.2024 00:05
    Diyer partideki arkadaşlar iki saat çalışıyor çok yoruluyor aylarca tatilden gelmiyorlar, ondan sonra yaz da yaz suya zam elektirige zam otobüs biletlerine zam, yaz dostum yaz, italya tatili 250 bin euro, fransa tatili 250 euro, yurt içi tatiller sponsörden, istanbul halkı ödesin dursun, hayat onlar için çok güzel oluyor bence
  • Misafir 18.08.2024 00:05
    Allah böyle insanlara uzun ömürler versin.
Daha fazla yorum görüntüle