HABER7

Soykırımcı İsrail’e yönelik askerî müdahale sinyali veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı “Saddam’ın akıbeti” ile tehdit etme hadsizliğine bulunan İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Irak’ın devrik başkanı Saddam Hüseyin’i devirerek idam sehpasına götüren gücün Siyonizm olduğunu da itiraf etmiş oldu.

Irak’ı 1979-2003 tarihleri arasında yöneten Saddam Hüseyin’in ilk zamanlarında emperyalizmin güdümünde hareket ettiği belirtilse de son dönemlerinde yerleşik nizama sırt çevirdiği ifade ediliyor.

Ortadoğu’nun en tartışmalı liderlerden Saddam Hüseyin’in, Milli Görüş lideri merhum başbakan Necmettin Erbakan’a naklettiği tarihi bir hakikat ise yıllar sonra yeniden gündeme geldi.

SADDAM’IN ŞAHİT OLDUĞU GERÇEK: ÜLKENİN PETROLÜ YAHUDİLERİN KONTROLÜNDE

Necmettin Erbakan, Saddam Hüseyin’in kendisine yaptığı itirafa detaylandırarak, bölgedeki petrol kaynaklarının nasıl uluslararası güçlerin kontrolünde olduğunu ortaya koymuştu. Erbakan, Saddam’ın kendisine şöyle söylediğini aktarmıştı:

“Sayın Erbakan, ben Kuveyt’i işgal ettim. Ama Kuveyt’in petrol şirketinin başında Amerikalı Yahudiler oturuyordu.”

PETROLÜN FİYATINI BELİRLEYEN DE BANKASINDA TUTAN DA AMERİKA

Erbakan’ın ifadesine göre, Kuveyt’in petrolü Amerika’nın kontrolündeydi. Bu kontrolün altında, Amerika’nın petrol piyasalarını nasıl yönlendirdiği ve tanzim ettiğine dikkat çekmişti. Erbakan, Amerika’nın, bölgedeki petrol üretimini ve satışını sıkı bir şekilde düzenlediğini belirterek, emperyalist hükümranlığı şu sözlerle anlatmıştı:

Onlar 40 yıldan beri tanzim ediyor. ‘Bu kadar petrol satacaksın, üreteceksin, şu fiyattan satacaksın, sattığın paranın bu kadarı benim Amerika’daki bankamda duracak, şu kadarını sana veririm’ diye...

TÜYLER ÜRPERTEN RAKAM: 700 MİLYAR DOLAR...

Erbakan konuşmasında, Amerika’nın petrol kontrolü ve finansal düzenlemelerin ötesinde, Siyonizm ve emperyalizmin tesirlerini de vurguluyor. Kuveyt ve Suudi Arabistan’ın 40 yıl boyunca büyük miktarda parayı Amerika’daki bankalarda tuttuklarını ve bu paranın bölgedeki uluslararası güçler tarafından kontrol edildiğini ifade ediyor.

Necmettin Erbakan, Suudi Arabistan ve Kuveyt’in yaklaşık 700 milyar dolarını Amerika’daki bankalarda tuttuklarını belirtiyor.

İşte Erbakan Hoca’nın 1992 yılında Kayseri’de gerçekleştirdiği o konuşma...

Yorumlar 55 Yorum Var
  • meyyid 19.08.2024 19:05
    şimdiki partisi ile erbakan hocanın alakası yok.
  • Ömer Atik 19.08.2024 13:21
    Rahmetli hocamızın önerilerini dikkate almış olunsaydı çok şey bugün daha güzel olurdu, Rabbim kendisine Rahmetiyle muamele eylesin İnşaAllah.
  • Kazım Kalyon 19.08.2024 11:24
    Yahudi gücünü kırmak imkansız,çünkü müslüman dünya okumuyor,yani eğitim yok..
  • Ertuğrul 19.08.2024 08:55
    Mekanın cennet olsun yiğit insan.
  • Mustafa Yıldız 18.08.2024 20:58
    Erbakan hoca bütün dünya gerçeklerini iyi bilen, vatansever ve cesur bir liderdi. Keşke bir on yıl daha yaşasaydı. İyi liderler çok yaşamıyorlar nedense. Mekanı cennet olsun İnşallah
Daha fazla yorum görüntüle