Trakya’nın yazlık beldesi İğneada’da Güney Koreli bir turist sokak köpeğinin saldırısına uğradı.

Sosyal medya hesabında gezdiği yerlere videolar çeken Güney Koreli turist, İğneada sokaklarında dolaşırken bir köpek tarafından ısırıldı.

Olayın ardından çevredeki vatandaşların yardımıyla ilk müdahalesi yapılan daha sonra İğneada Aile Sağlığı Merkezinde kuduz aşısını olan turistin sağlığının iyi olduğu belirtildi.

“Tonyukuk” isimli youtube kanalında paylaşım yapan Güney Koreli gezgin; “İğneada'yı plajları ve kanoyla ünlü bir kasaba olduğu için ziyaret ettim ve kalacak yer ararken bir köpek tarafından ısırıldım. Bu durumu ilk kez yaşadığım için utanıyorum ama bana çok yardımcı olan nazik Türkler sayesinde bu durumun üstesinden gelebildim” açıklamasında bulundu.

Sokak Hayvanları Yasası

Bilindiği gibi büyük tartışmalara neden olan sokak hayvanlarının toplanması, kısırlaştırılması ve sahiplenilmesini kapsayan Sokak Hayvanları Yasası TBMM’de kabul edilmiş, ciddi bir kesim yasayı desteklerken, belli bir kısım da yasaya karşı çıktıklarını belirtmişti. Tam da böyle bir dönemde turizm noktamız, Trakya’nın incisi, yazlık beldemiz İğneada’da böyle bir olayın yaşanması pek çok vatandaş tarafından “Yasanın ne kadar doğru bir adım olduğunu gösterdi” yorumlarına sebep oldu.

Yorumlar 0 Yorum Var