Yarın yurt içinde açıklanacak olan faiz kararının sabit kalmasını beklediğini söyleyen Marbaş Menkul Değerler Yatırım Uzmanı Aziz Kaçmaz, TCMB Başkanı Karahan’ın ‘faiz indirimleri başlasa bile sıkı para politikası devam edecek’ sözlerini hatırlattı.

Kaçmaz, Merkez Bankası’nın para politikası anlamında sıkı duruşuna devam etmesini beklediğini belirtti. Karar metninde ise yılın son çeyreğine ilişkin bir sinyal gelebileceğine ilişkin konuşan Aziz Kaçmaz, dezenflasyon sürecinin başlaması ile enflasyonda ki iyileşmelerin de hissedileceğini açıkladı.

Jackson Hole sempozyumuna TCMB Başkanı Fatih Karahanın’da katılmasının beklendiğini belirten Yatırım Uzmanı Aziz Kaçmaz, sempozyumda Fed Başkanı Powell’ın açıklamalarının kritik olduğunu söyledi. Kaçmaz, Fed’in eylül ayında bir faiz indirimine kesin gözüyle bakıldığını ve piyasaların faiz indirimini fiyatladığını dile getirdi.

Eylül ayına ilişkin yüzde 50 baz puanlık faiz indirimlerinin de güçlendiğini söyleyen Aziz Kaçmaz, Powell’ın sempozyumda eylül ayına ilişkin atıflarda bulunabilmesi açısından önemli olduğunu belirtti.

Yorumlar 0 Yorum Var