Türkiye'nin gündeminden çıkmayan başıboş sokak köpekleri terör estirmeye devam ediyor.
Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren, Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM’de kabul edildi. Ancak başıboş köpek dehşeti bitmedi.
Sahipsiz dolaşan köpekler İstanbul Fatih’te gece yarısı Ayhan Özçelik adlı bir kişiye saldırarak ağır yaraladı.
Olay, saat 06.00 sıralarında Sümbül Efendi Mahallesi, Hisar Altı 1. Caddede bulunan boş arazide meydana geldi. İddiaya göre, Ayhan Özçelik (40) boş arazide yürüdüğü sırada çok sayıda sokak köpeğinin saldırısına uğradı.
PARAMPARÇA ETTİLER
Vücudunun çeşitli yerlerinden ve boynundan yaralanan Ayhan Özçelik'in bağırması üzerine Fatih Belediyesi'ne bağlı temizlik işçileri yardımına koştu. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.
HASTANEYE KALDIRILAN GENÇ KURTARILAMADI
İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Özçelik, ambulansla hastaneye sevk edildi. Özçelik yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
"BİZ İŞE GİDERKEN BİZE SALDIRIYOR SOKAK KÖPEKLERİ"
Özçelik'in yakını Erhan Sürgit, "Belediye çalışanları bizi aradı. Bir yakınınızı burada köpekler parçaladı dediler. Hastaneye kaldırmış sağlık görevlileri yakınımızı. 15 tane köpek paramparça etmiş çocuğu. Kendisi yoğun bakımdaydı ama vefat etti. Boynunu paramparça etmiş köpekler, sol tarafında yara vardı. Boğazını ısırıp kopartmış köpekler. Sokak hayvanlarını destekleyenleri ben buradan alkışlıyorum. 15 tane sokak köpeği iş arayan adamı parçaladılar. Biz bile işe giderken bize saldırıyor sokak köpekleri. Aynı yerde benim 8 yaşındaki kızıma da köpekler saldırmaya çalıştı" dedi.
MAHALLELİ BAŞIBOŞ SOKAK KÖPEĞİ ENDİŞESİ YAŞIYOR
Öte yandan mahalle sakinleri, bölgede başıboş dolaşan köpeklerin sayısının son dönemde arttığını ve bu durumun tehlikeli hale geldiğini belirterek, yetkililerden acil önlem alınmasını talep etti.
Özçelik’in ölümü başıboş köpek saldırısının yaşandığı mahallede büyük bir endişe oluştururken, yetkililerin köpek saldırılarının önüne geçmek için ne gibi adımlar atacağı merak konusu oldu.
-
Abdullah
20.08.2024
12:11
Kedi köpek masalarına kontrol edin hayvanları saldırganlaştıran bişey mi katıyorlar nedir.daha önce hiç böyle bişeyler yoktu.
Beğen
/ 4 kişi beğenmiş
-
Apali
20.08.2024
12:02
Vatandaşlar zehirleye bilir
Beğen
-
Yakut
20.08.2024
08:34
Pandemide IBB belediyesi bir suru kopegi barinaklardan cikarip akp belediyelerine saldi. Sokak kopeklerini istismar ile hukumete karsi siyasete alet edenler chp bel3diyeleridir
Beğen
/ 3 kişi beğenmiş
-
Yolcu
20.08.2024
06:13
Onların derdi köpek değil cepleri.
İnsanı yaşat ki devlet yaşasın (Şeyh Edebalı)
Beğen
/ 5 kişi beğenmiş
-
Batmani
20.08.2024
03:45
Bu bir vahşet bir insan eğer sokağa çıkınca can güvenliği yoksa burda devletin ihmali var demektir. Ne yapayım ailemi korumak için belime silah mı alayım
Beğen
/ 6 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle