Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması 2024 Projesi ile toplumun her kesiminden veri toplanarak doğum oranındaki düşüşe çözüm önerileri geliştirilecek

Türkiye’de doğum oranlarındaki azalış bir güvenlik meselesi hâline geldi. Buna çözüm önerileri geliştirilmesini amaçlayan Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması 2024 Projesi, mayıs ayında çalışmalarına başladı.

Proje, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının koordinasyonunda TÜBİTAK, Hacettepe Üniversitesi ile Marmara Üniversitesinin iş birliğinde yürütülüyor. “Toplum için Toplum ile Birlikte” mottosuyla hareket ettiklerini söyleyen Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Eryurt, toplumun her kesimine giderek veri toplayacaklarını belirtti. Eryurt “Türkiye genelinde yaklaşık 20 bin haneyi ziyaret ederek demografik yapı, evlenme eğilimleri ve doğurganlık düzeyi gibi konuları inceleyeceğiz. Ayrıca Suriyeli göçmenlerin uyum süreçlerini de değerlendireceğiz. Geleceğe yönelik planları hakkında bilgi toplayarak göç politikalarının şekillendirilmesine katkı sağlayacağız” dedi.

Yorumlar 0 Yorum Var