Zulüm ve vahşetin ilmek ilmek işlendiği Filistin toprakları, neredeyse son 1 yıldır tarih perdesine büyük bir utanç olarak yansıyan vahşete tanıklık ediyor. Bebek, yaşlı, kadın ve eli silahsız binlerce masum insanın katledildiği Gazze'de büyük acılar yaşanırken gözünü kan bürüyen İsrail, günbegün mabetlerden hastanelere kadar dört bir yanı hedef alıyor. İnsanlık suçu işleyen İsrail soykırımına dünyanın dört bir yanından tepki sesleri yükselirken sanat dünyasından önemli isimler de pek çok platformdan Filistin için çağrıda bulunuyor.

Özellikle Pink Floyd'un solisti Roger Waters, ünlü müzisyen Eric Clapton, Akademi Ödüllü aktris Susan Sarandon, ünlü rapçi Macklemore ve süper model Bella Hadid gibi isimler sayısız baskı ve ölüm tehdidine rağmen konserler, yürüyüşler ya da sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla seslerini milyonlara duyurmaya çalışıyor. Ancak Türkiye'deki tablo bu yönde değil. Türkiye'de sanat dünyasından bazı isimlerin suskunluğa bürünmesi 'insanlık adına' büyük bir utancı simgeliyor.

Filistin'in yardım çığlıklarını ilk günden beri duyurmak için büyük bir çaba sarf eden ünlü oyuncu Sinan Albayrak, sanat dünyasındaki Filistin sessizliğini Haber7.com'a değerlendirdi

 

Yorumlar 0 Yorum Var