Haber7 Güvenlik Analisti Dr. Eray Güçlüer Türkiye-Irak arasında imzalanan mutabakat zaptını yorumladı.  Güçlüer,"En son imzalanan mutabakat zaptı önceden imzalanan anlaşmaları tamamlayıcı nitelikte. İki ülkenin mutabık kaldığı nokta bu iki ülkenin eğitim ve koordinasyon merkezinin oluşturulması. Türkiye oradaki yerel unsurları eğitecek. Daha sonrada yapılacak operasyonlarda bu koordinasyonu sağlayacağız. Ordumuz Gara-Hakurk arasında çok önemli temizlikler yaptı. Gara-Zap hattının batısı büyük oranda temizlenmiş durumda. Burada stratejik güvenlik kuşağı oluşturulacak. Bu olduktan sonra terör örgütü için ikinci stratejik hamle başlatılacak. Türkiye'nin geliştirdiği bu yeni durumdan küresel/emperyal güçler oldukça rahatsızlar. Buradan çekilme gibi bir durum asla söz konusu değil. Hatta bu hatlar takviye ediliyor. Hatta yeni üslerin kurulmasına dair çalışmaların olduğuna dair de saha bilgilerimiz var.  Daha derinliklerde yeni bir güvenlik hattı oluşturuluyor .Irak'tan PKK tamamen temizlenecek." dedi.

Yorumlar 10 Yorum Var
  • hüsnü 24.08.2024 17:30
    küresel güçler yok edilmelidir
  • Zaza 24.08.2024 17:25
    Türkiye terörün yıllardıryuvalandığı,barındığı o yüksek dağlarla kaplı bölgeyi edindiği tecrübeye ve gördüğü ihanetlere bağlı olarak kati şekilde terk etmemeli.
  • Ali 24.08.2024 16:02
    Karşımızdakiler kimler
  • Türkoğlu 24.08.2024 15:50
    yüz yıldır çalışıyoruz. Ama yıllık petrole doğalgaza 60 70 milyar dolar verince elde avuçta birşey kalmıyor. 10 bin km den gelen abd çökeceğine 500 yıldır bizde olan musul kerkük topraklarımıza sahip çıkmalıyız.
  • Ahmet 24.08.2024 15:09
    İnşallah. Ülkemizde her daim güçlü bir siyasi irade lazım. Ne işimiz var azerbaycanda ne işimiz var akdenizde diyenlerle bu iş olmaz. Mavi vatana hayal diyenlerle bu iş olmaz.
Daha fazla yorum görüntüle