İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının gölgesinde büyüyen çocuklardan biri olan Sema Tebil, savaşın getirdiği korku ve stres sebebiyle saçlarını kaybetti.

Yerinden edilen 8 yaşındaki Sema, İsrail ordusunun Refah kentinde ailesiyle birlikte kaldığı kampa saldırmasının ardından Han Yunus kentine göç ettikten bir kaç gün sonra saçlarının döküldüğünü fark etti. Zamanla saçlarının büyük çoğunluğunu kaybeden Sema, sığındıkları kamptaki diğer çocukların kendisiyle dalga geçtiğini ve kanser hastasına benzettiklerini ifade etti. Çocukların tepkilerinden dolayı üzüldüğünü belirten Gazzeli küçük kız, savaştan önce diğer kızlarla oyun oynadığını ancak şimdi görünüşü yüzünden çocukların arasına karışmaya çekindiği için çocukluğunu yaşayamadığını dile getirdi. "Savaştan önce saçlarım çok güzeldi, hep tarardım" diyen Sema, saçlarının doğum gününden önce uzamasını temenni ettiğini belirtti.

Refah'ta kaldıkları kampın İsrail saldırısına hedef olduğu sırada kızının çok korktuğunu belirten Sema'nın annesi, Han Yunus'a göç ettikten bir kaç gün sonra kızının saçlarının dökülmeye başladığını ifade etti. İsrail'in uyguladığı abluka sebebiyle bölgede ilaç bulunamaması sonucu doktorun, küçük kızın korkudan dökülen saçlarına tedavi sunamaması ile alternatif yollara başvurup sonuç alamadıklarını dile getiren Gazzeli kadın, uluslararası kamuoyuna Sema'yı kendi kızlarının yerine koyarak yurt dışında tedavi olması için yardım etmeleri çağrısında bulundu.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Ebu Ubeyde 24.08.2024 13:56
    Yaptıkları zulmü yaşamadan ölmesinler INŞALLAH
  • ÏBO WÏENNNNNN 24.08.2024 13:54
    Canım benim inşallah saçların yerine gelir ve gözyaşlarında israile cehennem olup başlarına dökülsün