İzmir Körfezi'nde göz göre göre artan deniz kirliliğine çözüm bulmak için hiçbir adım atmayan CHP'li Başkan Cemil Tugay oksijensiz kaldıkları için binlercesi ölü halde karaya vuran balıklar için akılalmaz açıklamalarda bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, bir basın toplantısı düzenleyerek Körfez'deki balık ölümleri ve ağır koku hakkında açıklamalarda bulundu. Ölen balıklar için "Buraya ait değil" diyen Tugay, balıkların İzmir Körfezi'ne nasıl geldiklerine ilişkin de çarpıcı bir tespit ortaya koydu.

"BALIKLAR GEMİLERLE TAŞINDI"

1965 yılından bu yana körfez kirlenmekte olduğunu ifade eden Tugay, "Bu yeni bir durum değil. Yıllar içerisinde derelerle körfezimize evsel, endüstriyel ve bir miktarda tarımsal atıklar taşınıyor. İşin son noktasına gelinmiş gibi görünüyor. Bununla yüzleşmemiz gerektiğini, çözüm için ortak bir çaba içinde olmamız gerektiğini söylüyorum. Körfezde yaşanan renk değişikliği ve balık ölümleri plankton denilen bir mikroorganizma türünün denizde aniden çoğalmasıyla ortaya çıktı. Bunların gemilerle taşındığını ve iklim değişikliğiyle körfez içinde baskın haline geldiğini söyleyebiliriz" dedi.

Yorumlar 268 Yorum Var
  • alacalı 28.08.2024 11:23
    yaa bu izmirliler neden yalanlara doğru doğrularada yalan muamelesi yapar anlamadım görünen köy klavuz istemez evet... bunların gözüne köyü soksan göremeyecek kadar körler maalesef yazık izmire
  • Nokta 28.08.2024 09:52
    Kararı okuyorum: Balık suçlu :))))))
  • Rafet Özal 27.08.2024 21:48
    Akıllarına gelmemiş Belki yıllardır iddia ettikleri ama bir türlü göremediğimiz
  • Ertuğrul 27.08.2024 20:45
    İzmir inanır bu safsataya çünkü koku onlarin parfümü gibi oldu alıştılar yani.
  • Sinan Kadıoğlu 27.08.2024 20:08
    İzmirde sığınmacı balık istemiyoruz:))))) Bize ait olmayan balık türleri,derhal İzmir Körfezinden çıkartılsın:)))))
Daha fazla yorum görüntüle