2 Ağustos'ta yürülüğe giren kanuna uymayacaklarını açıkça söyleyen belediyelere yönelik davalar açılmaya başlandı. Ölüm ve yaralanmalara neden olan, halk sağlığını tehdit eden başıboş köpek sorununa yönelik dava açan bir vatandaş, kanuna açıkça uymayacaklarını açıklayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın ve CHP'li Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin hakkında suç duyurusunda bulundu. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın’ın, partili belediye başkanlarını açıkça kanuna uymamaya teşvik ettikleri ve bu yönde açıklamalarda bulundukları ifade edildi. Dilekçede, "5199 sayılı Kanun'u uygulamayın" diyen Özgür Özel ve "Düzenlemenin aleyhinde olacağız" diyen Gökhan Günaydın’ın belediye başkanlarına yasayı uygulamamaları yönünde telkinlerde bulunması nedeniyle kamu hizmetinin aksamasına yol açtığı kaydedildi.

Kamunun sağlığını ve güvenliğini tehlikeye atan sorumsuzca açıklamaları nedeniyel Özel ve Günaydın'ın da azmettici olarak cezalandırılması talep edildi.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek