Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, “Eli kulağında” diyerek bir bölgeyi deprem konusunda ciddi şekilde uyardı. 

Deprem Uzmanı ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Bingöl-Karlıova-Erzincan arasında en az 7.4 büyüklüğünde depremin olabileceğini dile getirdi. Görür, “Çünkü depremin ürettim periyodu durmuş. Eli kulağında. İkincisi Bingöl-Göynük arasında olma ihtimali fazla. O da 7’lik bir deprem” diye konuştu.

"ÇOK YIKICI OLUR"

Deprem gündemine dair açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, “Erzincan ile Bingöl’ün Karlıova ilçesi arasında kalıyor. Deprem üretti üretecek. Çok uzak zamanda değil. Olursa 7’nin üzerinde deprem olur ve aynı zamanda çok yıkıcı olur” diye konuştu.

Görür, “Şuanda Tunceli’de deprem bekliyorum. Erzincan’ın doğusunda Karlıova var. O aradaki kısım Kuzey Anadolu Fayı’nın en doğu ucudur. Biz ona Yedisu fayı diyoruz. Erzincan ile Bingöl’ün Karlıova ilçesi arasında kalıyor. Deprem ürettim üretecek. Çok uzak zamanda değil. Olursa 7’nin üzerinde deprem olur ve aynı zamanda çok yıkıcı olur. Orada bina ve nüfus yoğunluğu fazla değil ama yine de benim insanım hayatını kaybeder. Benim bu sözümü Tunceli valisi o bölgenin valileri ciddiye aldı. Oradaki kaymakamlarla da konuştum.

Elimden geldiğince de onları uyardım. Tunceli’de çalışıyorlar. Karlıova’ya bir fayda son deprem yapan fay geliyor. Karlıova-Bingöl-Göynük. Karakoçan ve oradan da Elazığ ve Elazığ’dan Malatya’ya oradan Hatay’a gidiyor. Şimdi beklediğimiz diğer deprem korktuğumuz yer, Karlıova ile Bingöl-Göynük arasıdır. Tam çatalda. 20 Şubat depremleri oraya enerji transfer etmiş olabilir. Deprem nerede olacak diyorsunuz. Bingöl-Karlıova- Erzincan arası en az 7.4 olabilir. Çünkü depremin ürettim periyodu durmuş. Eli kulağında. İkincisi Bingöl-Göynük arasında olma ihtimali fazla. O da 7’lik bir deprem. En son 1866 civarında olmuş. Bingöl-Göynük fayı, güneybatıya doğru devam ederse, Palu ve Elazığ’a gelir. Malatya’ya doğru geçer gider” dedi.

Yorumlar 48 Yorum Var
  • MSELİM 01.09.2024 22:14
    naci gakkom artık elazığ rahat olsun demedin m? şimdi de taa karlı ova depremini getürüp elazğın içinden geçirisin ayıp olmi mi?
  • İsmail 01.09.2024 11:26
    Misafir; her şeyi ve mutlak olanı ALLAH bilir elbette ama bir sözde Ülkemiz de (tarafınız gibi düşünenlere de) İnsanlarımızı sürekli CEHENNEME gönderilenlere de söylesene bu sizlerin haddiniz değildir diye.....
  • Dobraci izmir 01.09.2024 11:16
    İzmir,İstanbul deprem bölgesi CHP kentselnproje ile kaç ev yaptı İzmir yerinde sayıyor
  • Kafkasyali 01.09.2024 10:39
    Sen önce kendi işini yap.İBB de deprem danismanisin.E.İmamogluna gerekli hazırlıklarını denetle
  • Ali Tutar 01.09.2024 09:14
    Ben de Tahmin Yapıyorum. Sakarya'da Deremine hazır olun. Beş yıl içinde Ya bi de tutarsa. Sık Sık deprem oluyor zaten. Meşhur olur çıkarım
Daha fazla yorum görüntüle