Ukrayna Güvenlik Servisi, saatte 120 km hız ve 52 km menzil yapabilen yeni Grey Widow kamikaze dronları aldı. 

Ukrayna üretimi, yüksek manevra kabiliyetine sahip bu insansız hava araçları Ukrayna'nın savunma kabiliyetlerini yerli teknolojiyle nasıl güçlendirdiğini gösteriyor.

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), saatte 120 km'ye kadar uçabilen ve çok iyi manevra kabiliyetine sahip yeni Grey Widow kamikaze insansız hava araçları aldı.

Konuyla ilgili çıkan haberlerde şu ifadelere yer verildi:

Bu gelişmiş Grey Widow insansız hava araçlarının satın alınması, özellikle gizli operasyonlar ve hassas saldırılar konusunda Ukrayna'nın askeri kabiliyetlerinde önemli bir gelişmeyi temsil etmektedir. Savaş devam ederken, bu tür yerli üretim, yüksek performanslı insansız sistemler Ukrayna'ya düşman kuvvetlerine karşı koymak ve topraklarını korumak için uygun maliyetli araçlar sağlamaktadır. Ayrıca bu gelişme, Ukrayna'nın büyüyen yerli savunma sanayisini ve acil savaş alanı ihtiyaçlarına yanıt olarak yenilik yapma yeteneğini de vurgulamaktadır.

Dronların üreticisi Heavenly Punishment tarafından bildirildiği üzere, dronlar SBU'nun özel operasyon merkezi "A "ya teslim edildi.

Dronlar hızlarının yanı sıra 52 kilometreye kadar olan mesafelerde uçabiliyor. Drone'un uzun mesafelerde uçmasını sağlamak için bir Matrice 300 tekrarlayıcı drone ile eşleştirilebilir. Bu, hedef vurulana kadar yüksek kaliteli bir atış sağlayan istikrarlı bir bağlantıdır.

"SİNSİ BİR KUŞ"

Savunma haber kaynağı Militarnyi insansız hava aracını şu şekilde tanımlıyor: "Gri Dul, beklenmediği yerde ortaya çıkan ve hem yerdeki hem de yer üstündeki ve muhtemelen çok daha yüksekteki hedefleri vurabilecek kadar manevra kabiliyetine sahip sinsi bir kuş." Haber kaynağı, Gri Dul insansız hava araçlarının ihale yoluyla satın alan hayır kurumları ve bölgesel yönetimler arasında oldukça popüler olduğunu vurguluyor.

Yorumlar 20 Yorum Var
  • İsa 02.09.2024 05:56
    Yiyin birbirinizi senide iyi kullanıyorlar Ukrayna sonun ne olur bilmem ama bu işten ABD karlı çıkar
  • Vatandaş 02.09.2024 05:56
    Bu savaş Kırım Hanlığı'nın Rusya ve Ukrayna'dan ayrılmasıyla sonuçlanacaktır. Rusya ve Ukrayna için en uygun çözüm budur.
  • iyidere 02.09.2024 02:24
    120 km hız hava traktörü
  • Kaya 01.09.2024 22:27
    Patlayıcı gücü yetersiz, tanklara karşı etkisiz ancak piyade taşıyıcı araçlar da iş görür. Ama konsept olarak fena değil. İşe yarar
  • YUSUF.IR 01.09.2024 20:44
    Rusya korktum diye.
Daha fazla yorum görüntüle