Dilruba Kayserilioğlu, 'halkın bir bölümünü aşağılamak suçundan 7,5 ay hapis cezası aldı.

4,5 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENMİŞTİ

İzmir'de sokak röportajındaki AK Parti seçmenine ağza alınmayacak sözler sarf ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hadsiz sözlerle hedef alan Dilruba Kayserilioğlu hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Kayserilioğlu hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla 4,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Tutuklanması kamuoyunda yoğun eleştirilere yol açan Dilruba Kayserilioğlu "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" ile "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı.

Avukat Hüseyin Yılmaz müvekkiline kamu davası açıldığını ve 3 Eylül'e duruşma günü verildiğini duyurmuştu.

İtiraz üzerine mahkeme Dilruba'nın "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasından tutukluluğunu kaldırmış, yurtdışı yasağı getirmişti. Ancak genç kadın kendisine yöneltilen diğer suçtan tutuklu bulunuyordu.

Dilruba Kayserilioğlu, 12 Ağustos'ta tutuklanmış ve İzmir Şakran Cezaevi'ne gönderilmişti. Kayserilioğlu, 18 gün sonra tahliye edilmişti.

Yorumlar 12 Yorum Var
  • Hakan Gardaş 05.09.2024 16:10
    Senin ne kadar zekalı olduğunu bir kez daha anladık.
  • Emekli 05.09.2024 15:17
    En ağır cezayı almalı. Ülkemizde Ermeni ,Yunan Türkçe İsim soyisim verilenler ifşa edilmeli .
  • Pekmez 04.09.2024 10:07
    İngiliz’in Fransız’a sen git yas tutarsın çünkü seversiniz onları FİLruba kaşarı
  • Polat 04.09.2024 08:25
    Terbiyeden yoksun,edepten bihaber,bu bu şahıs en ağır cezayı almalı.Herkes in sosyal görüşü farklı olabilir fakat karşıt görüşe hakaret küfür etme kimsenin hakkı değildir.
  • Alo 04.09.2024 02:50
    Seni chp ye alırlar artık bunda sorun çıkmazda senin gibiler var olduğu sürece yamandığın kesimi bu millet başa getirmez heveslenme
Daha fazla yorum görüntüle