Geçtiğimiz aylarda küresel piyasalarda yaşanan satış baskısı ile resesyon endişesine değinen Ahlatcı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Yücel Tonguç Erbaş, tarım dışı istihdam verisi öncesinde yine bir satış baskısı yaşandığını ancak tarihi düşüşlerin bu kez yaşanmayacağını belirtti.

Erbaş, teknoloji hisselerinde yaşanan düşüşlere de değindi. Yurt içi ve yurt dışında ekonomik takvimin yoğun olduğunu belirten Yücel Tonguç Erbaş, yurt içinde gelen büyüme ve enflasyon rakamlarının da beklentiye paralel geldiğini açıkladı. Cuma günü açıklanacak olan istihdam verisinin kritik olduğunu söyleyen Erbaş, 5 Ağustos’tan bugüne yaşanan gelişmeler kapsamında yeniden bir türbülansın yaşanmayacağını ve Fed’in faiz indirimine kesin gözüyle bakıldığını da vurguladı. 

Cuma günü Fitch’ten bir kademeli kredi not artışı beklediğini dile getiren Ahlatcı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Yücel Tonguç Erbaş, görünümünde pozitiften nötre çekilebileceği yönünde tahminlerde bulundu. Erbaş, Borsa İstanbul’da genel görünümün ağustos ayına göre daha olumlu geçebileceğini açıkladı. Yurt içinde bir panik havası olmadığının altını çizen Erbaş, bir düzeltme hareketinin yaşandığını da belirtti.

Yorumlar 0 Yorum Var