Galatasaray, Napoli'den Victor Osimhen'i 1 sezonluğuna kiraladı.

Bu transfer dünya çapında ses getirirken Osimhen'i Galatasaray'a kazandıran menajer George Gardi transferin perde arkasını TuttoMercato'ya anlattı.
 

"NAPOLİ OSİMHEN İÇİN YEŞİL IŞIK YAKTI"

Gardi, Napoli'nin Osimhen'i kiralık göndermeye onay vermesinin ardından hemen Galatasaray ile iletişime geçtiğini ve bunun kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu söyledi ve transferin perde arkasını şu sözler ile anlattı:

"Operasyon Cuma günü Avrupa'da transfer penceresi kapandıktan bir dakika sonra başladı. Victor'un takımdan ayrılmadığını, Napoli'de özel bir durum olduğunu gördüm. Kulübe oyuncunun kiralık olarak gitmesine izin verip vermeyeceklerini sordum, bana yeşil ışık yaktılar ve ben de hemen Galatasaray ile iletişime geçerek bunun kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu ancak birkaç gün içinde bitmesi gerektiğini söyledim."
 

"OSİMHEN İÇİN GALATASARAY ÖNEMLİ BİR KULÜPTÜ"

"48 saat içinde temasa geçilmesi ve tamamlanması gerekiyordu. Bana hemen büyük bir heyecanla onay verdiler. Victor ile görüştükten sonra onun da Galatasaray'a gelmeye sıcak baktığını anladım. Osimhen, Galatasaray'a evet dedi. Onun için Galatasaray önemli bir kulüptü. Oraya gidip oynamak onun için bir onur olurdu."
 

"OKAN BURUK SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRMEYİ DÜŞÜNDÜ"

"Teknik direktör Okan Buruk ile görüntülü görüşme yaptık ve Galatasaray'da yapmak istediği diziliş değişikliğini anlattı. 4-2-3-1 oynuyordu ama Victor'u duyduktan sonra hemen dizilişi değiştirip iki forvetle oynamayı düşündü."

"Sonrasında kulüpler arasında resmi temaslar başladı ve müzakereler son derece gizli bir şekilde hızla gerçekleşti. Çok önemli bir olay olduğu için taraflardan birinin araya girmesinden veya fikrini değiştirmesinden korkuyordum."
 

"BÖYLE BİR ŞAMPİYONU BİRKAÇ SAATTE TRANSFER ETMEK KOLAY DEĞİL"

"48 saatten kısa bir sürede fikir doğdu ve transfer tamamlandı. Futbolda böyle bir şampiyonu birkaç saat içinde transfer etmek asla kolay değildir. Galatasaray'ın Osimhen takviyesiyle video oyunu gibi Avrupa'da birinci sıraya yerleşen bir hücumu oldu. Bu iki oyuncuya karşı (Icardi & Osimhen) rakip defansların durumunu hayal etmek istemiyorum. Galatasaray'ın her bölgede çok değerli oyuncuları var."

Yorumlar 0 Yorum Var