Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, ABD’nin Almanya’daki Ramstein Üssü’nde düzenlenen Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı kapsamında gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Pistorius, Ukrayna’yı gerektiği sürece desteklemeyi sürdüreceklerini belirterek, ülkesinin Ukrayna’ya “PzH 2000” tipi 12 obüs daha sağlayacağı bilgisini paylaştı.
Bunların 6’sının bu yıl, diğer 6’sının da gelecek yıl Ukrayna’ya teslim edileceğini aktaran Pistorius, obüslerin maliyetinin 150 milyon avro olduğunu ifade etti.
77 ADET LEOPARD 1A5 TİPİ TANK
Bakan Pistorius ayrıca Danimarka ve Hollanda ile en kısa zamanda 77 Leopard 1A5 tipi tankı daha Ukrayna’ya sağlayacaklarını kaydetti.
ABD’nin Almanya’daki Ramstein Üssü’nde düzenlenen Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı’na Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy de katıldı. Zelenskiy, toplantının açılış konuşmasında Ukrayna’nın daha fazla silaha ihtiyaç duyduğunu ifade etmişti.
LEOPARD 1 AİLESINDEKİ EN SON YÜKSELTİLMIŞ MODEL LEOPARD 1A5
Leopard 1A5, 4 ileri ve 2 geri vitesli bir ZF 4 HP 250 şanzımana bağlı 2,200 devirde 830 bg üreten MTU MB 838 Ca M-500, 10 silindirli çok yakıtlı motorla çalışmaktadır. Tank, maksimum 600 km seyir menzili ile 65 km/saat maksimum hıza sahiptir.
Leopard 1A5 MBT, Leopard 1 ailesindeki en son yükseltilmiş modeldir. Tank, yeni bir modern atış kontrol sistemi ve etkili bir gece/kötü hava görüş sistemi ile donatılmıştır. Leopard 1A5 tankı, zırhın etkinliğini artıran polikarbonat (Lexan) zırh panelleriyle de donatılabilir.
-
Namyelüs
08.09.2024
22:38
Savaşın ilk günlerinde sadece miğfer göndereceğini söyleyen Almanya,ABD şamarını yedikten sonra yola gelmişe benziyor.
Beğen
-
kızan
07.09.2024
09:53
Avrupa çok kötü kaşınıyor.
Beğen
-
Murat gözükara
07.09.2024
07:50
İtalya açıklama yapmış iranınrusyaya silah vermekle suçlamış...peki bu devletlerde ukranya ya gelişmiş silah veriyor buna ne diyecen...barış diyen yok....Avrupanın çöküşü yakın bunuda Rus ve Türk ordusu yapacak...2028be 2032 savaşa hazır olun Avrupa'yı dize getirecek...yahudi kolonileri yok olacak..yazın...
Beğen
/ 1 kişi beğenmiş
-
Tğrk
07.09.2024
07:33
Avrupa bitmiş. Hepsi siyonist uşağı. Dolayısıyla kendi sonlarını hazırlıyorlar. Nükleer savaşlar kapıda ve sonunda avrupa nükleer çöle dönüşecek
Beğen
-
Xxx
07.09.2024
07:14
Büyük şeytan Amerika kuklaları batıyı topun ağzına yerleştirmiş ateş ediyor. Hepsi yok olacaklar farkında değiller
Beğen
Daha fazla yorum görüntüle