CHP'nin bugün gerçekleştirdiği Tüzük Kurultayı'nın 2. gününde sahnede gerginlik yaşandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kurultayın ikinci gününde birer konuşma yaptı.

İmamoğlu'nun ardından kürsüye çıkan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, konuşma yapacağı bilgisinin kendisine yalnızca 1 saat önce iletildiğini söyleyerek partisine tepki gösterdi.

Yavaş, şunları söyledi:

Polemik çıkarmak istemiyorum ama Ekrem Başkanımın güzel konuşması gibi bir konuşma yapmak isterdim, Türkiye’nin tüm sorunlarına değinen ve fikirlerimi de açıklamak isterdim.

"1 SAAT ÖNCE TELEFON AÇILIP SİZ DE KONUŞUN" DENDİ

Ama Maalesef bir saat önce bana telefon açılıp siz de konuşun dendi.

Bir kasıt aramıyorum ama kurumsal bir partide eğer iki belediye başkanı konuşturuluyorsa şöyle bir sorun vardır. Aylardır yapılan fitne ateşine yani Ekrem mi Mansur mu şiddetli bir şekilde karşı çıkıyorum.

İMAMOĞLU VE ÖZEL'DEN JET AÇIKLAMA!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mansur Yavaş'ın sitemi hakkında, “Ne olduysa şu yüzden oldu; bugün program yapılırken dün ben konuşacağım, sonra Selin Hoca konuşacak bırakılacak, bugün de oturumlar yapılacaktı. Bundan birkaç gün önce Ekrem Başkan planlanan marjda bir söz istemişti. O sözler dün uzayıp da bugünlere kalınca ben bu sabah yani toplantıdan bir buçuk saat önce Selin Hoca'ya dedim ki ‘Ne yapıyoruz?', o da dedi ki ‘Böyle bir akışımız var.' Dedim ki, ‘Böyle bir akış varsa, Mansur Başkan'a da soralım, arzusu varsa ona da bir söz hakkı verelim'. Burada bütün sorumluluk genel başkan olarak bana aittir. Ne Selin Hoca'nın, ne Ekrem Başkan'ın ne Divan Başkanı'nın değil, tüm sorumluluk bana aittir. Eğer bir kişinin hakkı birine geçtiyse o hakkı helal etsin, sorumluluk benim, benim de kusurumu affetsinler” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise şu ifadeleri kullandı:

Ben dün öğrendim. Hatta sizin konuşacağınızdan bile haberim yoktu. Sayın Genel Başkanımız burada iki belediye başkanımız konuşacak deyince, siz de yanımdaydınız.-Kim konuşacak, onu bile bilmiyordum. Selin Hanım konuşmasında, ‘Acaba Yılmaz Büyükerşen mi konuşacak?’ diye düşündüm.

Konuşmamın son notlarını sizin kaleminizle yazdım. Başkanım, size hem Mansur Başkanım derim, hem de abi. Bizim aramızda bir sorun olmaz. Rahatsız olacağınızı bilsem konuşmamı yere atar, yerime otururdu
 

Yorumlar 162 Yorum Var
  • hüseyin ari 09.09.2024 09:05
    milletimiz halen bu partiyi(chp) anlamadı.ist.-anka yarışması değil.atina -ankara yarışmasıdır.halen anlamadınız mı.pontos rum cemiyeti trabzonda kurulmadı mı.zararlı cemiyet adı verimedi mi daha ötesi ne ki..............................
  • Vatandaş 09.09.2024 08:28
    Komedi dans üçlüsü.
  • Ben 08.09.2024 21:19
    Eko çekirge misali zıplıyor. Düştüğün an yakındır..o çekirge yi ezmek için chp bekliyor..arkandakiler elini senden de çeker merak etme..!
  • Eserbey 08.09.2024 20:07
    Bi de cuma namazını falan karıştırıyor bak bak. Vallahi çok tehlikeli bu adam.
  • Mehmet 08.09.2024 20:03
    Bence Mansur beyi CHP teşkilatı sevmiyor. Sadece Ankara'da anket sonuçları Mansur beyden yana olduğu için CHP Ankara'yı kaptırmamak için Mansur beyden yana gözüküyor. HDP, cumhurbaşkanlığına Mansur beyin aday olması hâlinde millet ittifakını desteklemeyeceğini bile açıklamıştı.
Daha fazla yorum görüntüle