Ukrayna'nın 6 Ağustos'ta Rusya'nın Kursk bölgesine girmsi sonrası şiddetli çatışmalar yaşanmaya devam ediyor.  Seim Nehrinde kalan diğer köprüleri de vuran Ukrayna ordusu bölgede kalmak için yoğun çaba gösteriyor.

Son gelen videolarda ayrıca 15'inci Operasyonel Tugay'dan Ukraynalı askerlerin Pokrovsky yönünde çok sayıda Rus piyadelerini öldürdüğü görülüyor.

UKRAYNA'NIN STRATEJİSİ

Ukrayna, Kursk bölgesindeki yaklaşık 780 kilometrelik bölgeyi köprüleri yıkarak izole etmeye çalışıyor. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri saldırı gücünü Çernigov bölgesinin kuzeyinde, Rusya sınırına yakın bir yerde yoğunlaştırdı. Sudzha'ya düzenlenen saldırılarda Batılı ülkelerden gelen silahlar daha çok kullanılmaya başlandı. Bu başarı, Ukrayna’nın Batı'dan gelen silahları daha aktif kullanması halinde Rusya topraklarında ilerleyebileceğini de gösteriyor. Ayrıca bu bölgeye yapılan saldırılarda gösterilen başarı ileride savaşın ilerlemesi halinde Belarus’un da savaşa dahil olarak Polonya-Baltık-Ukrayna koalisyonu ile işgal edilmesinin de bir provası gibi duruyor.

Yorumlar 17 Yorum Var
  • Kızıl Elma 10.09.2024 14:26
    3D baskı yöntemiyle çok fazla ve hızlı bir şekilde küçük boyutlu intihar İHA'sı üretiyor Ukrayna, İHA'lara yapay zeka ekliyorlar birde, bu destek batıdan geliyor tabi.
  • Hakan Yılmaz 10.09.2024 12:54
    Putin bi it soylarına daha fazla acımamalı. Bir an önce baskentlerini yerle bir etmeli ki. Akılsız başları yerine gelsin
  • Yani 10.09.2024 10:54
    Nükleer bomba sevdalıları size söylüyorum. Böyle bir şey olursa zarar görecek sonraki devket biziz. Çünkü rusya ve ukraynadan geçen nehirler karadenize akıyor. Sonrası felaket.
  • Fettah Adıgüzel 10.09.2024 00:40
    Siyonist Yahudisi Zelenski Ukrayna’yı savaşta tutmak için adeta Rusya’yı kışkırtıyor, Rusya topraklarına girmek dünyayı bir nükleer savaşa sokmak demektir. SiyonİTleri Yahudiler dünyayı 3. Dünya savaşına sokmak için her yolu deniyor
  • usta 09.09.2024 22:23
    UKRAYNA nın üstünden, RUSYA ile savaşıyorlar. Dananın kuyruğu sonra kopacak.
Daha fazla yorum görüntüle