Kana doymayan İsrail İsrail'in Savunma Bakanı Yoav Gallant, ordunun Gazze'deki "hedeflerine ulaşmaya yakın olduğunu" belirterek, odağın Lübnan'a kaymaya başladığı yönündeki açıklamasını yineledi.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana süren karşılıklı çatışmalar devam ediyor. Gazze'deki katliam saldırıları, Suriye, Irak ve Yemen derken kana doymayan İsrail bir ülkeye daha kara operasyonu düzenlemek için resmen harekete geçti.

'ORDU GÜÇLERİ LÜBNAN'A DOĞRU KAYIYOR'

The Times of Israel gazetesinin haberine göre, Savunma Bakanı Gallant, İsrail ordusunun Lübnan'a olası kara saldırısına ilişkin tatbikatta açıklamalarda bulundu.

Gallant, Gazze Şeridi'ndeki hedeflerine yaklaştıklarını öne sürerek, "Ordunun ağırlık merkezi kuzeye (Lübnan'a) kayıyor. Güneydeki (Gazze Şeridi'nde) görevlerimizi tamamlamak üzereyiz ancak burada yerine getirilmemiş bir görevimiz var. Bu görev, güvenlik durumunu değiştirmek ve bölge sakinlerini evlerine geri döndürmek." dedi.

'KARA HAREKATI İÇİN EĞİTİMLERİ TÜM YÖNLERİYLE TAMAMLIYORUZ'

Lübnan sınırındaki birliklere Gazze'deki talimatları vereceğini vurgulayan Gallant, İsrail güçlerinin Lübnan'a olası kara saldırısı için verilecek görevleri yerine getirmek üzere hazırlıklı olmaları gerektiğini vurguladı. Gallant, "(Lübnan’a) Bir kara harekatı için savaş düzenine ilişkin eğitimleri tüm yönleriyle tamamlıyoruz." dedi.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • alis 11.09.2024 12:54
    israil yıllardır savaş aletlerine yatırım yaparken ,diğer ortadoğu ülkelerinin yöneticileri zevki sefa aleminde yaşıyorlar dı, bir oturuşta pilavlı kuzuyu gömmeye benzemez bu işler, zamanın da güçlü olsan israil cesaret edebilirmiydi lübnana vurmaya,suya düşen yılana sarılır, ben sadece ölen çocuk ve kadınlara üzülürüm.
  • Doğan özçay 11.09.2024 09:48
    Akıllı ve hazırlıklı olmak gerekir ! Lübnan bu aşamada ne yapıyor ! Genellikle hristiyan olan bir ülke ! Lâin yâhudilere baş mı eğecekler ?
  • Çiçek 11.09.2024 07:32
    ALLAH Size fırsat vermesin. İSRAİL inşallah ALLAHİN Melekleri peygamberleri yerde gökte olan peygamberleri size beddu. etsin inşallah amin ALLAH Hepinize yeter