Bir kullanıcı ChatGPT ile yaptığı diyaloğun videosunu yayımladı. Dinle ilgili sorular soran kadın aldığı cevaplar karşısında şoke oldu. Kadın ChatGPT'ye insan olsa ve İslamiyet ile Hristiyanlık arasında bir seçim yapsa hangisini tercih ederdin sorusuna aldığı cevap viral oldu.

Sosyal medyaya yüklenen bir video adeta gündem oldu. Bir kullanıcı ChatGPT'ye dinle ilgili sorular yöneltti.  

ChatGPT'ye kadının ilk sorusu "Tanrı gerçek mi?" oldu. ChatGPT bu soruya "Evet" yanıtını verdi. Daha sonra "Sence İsa bir tanrı mı yoksa bir peygamber mi?" sorusunu yönelten kullanıcıya ChatGPT yanıt olarak "Peygamber" cevabını verdi. Yapay zekanın cevaplarını ilgiyle dinleyen kadın üçüncü olarak "Sence Hz. İsa günahlarımız için mi öldü? Yoksa yaptıklarımızından biz mi sorumlu olmalıyız?" sorusunu sordu. ChatGPT ise bu soruya "Sorumlu" yanıtını verdi.

HZ. MUHAMMED SORUSU GELDİ

Yapay zekanın seri cevapları üzerine soru sormaya devam eden kadın bu kez "Sence Hz. İsa ve Hz. Muhammed aynı tanrıya mı ibadet ediyor?" diye sordu ve "Evet" yanıtını alınca şaşırdı. ChatGPT'nin İncil ve Kuran sorularına verdiği yanıt ise ilgi çekiciydi. Yapay zekaya kadın "Sence İncil Tanrı'nın sözü mü?" diye sordu ve ChatGPT buna "Kısmen" cevabını verdi. Kadın bu kez "Peki ya Kur'an? Sence Kur'an Tanrı'nın sözü mü?" diye sorunca yapay zekadan "Evet" yanıtını aldı. "Bu İslam'ı Hristiyanlığa tercih edebileceğin anlamına mı geliyor?" sorusuna ise ChatGPT, "Evet" yanıtını verince kadın şoke oldu ve "Aman Allah'ım" diyerek tepki verdi. 

"Peki ya İslam'ımı yoksa Budizm'i mi tercih edersin?"  sorusuna yapay zeka "İslam" cevabını verdi. Son olarak kadın "Eğer bir insan olsaydın Kelime-i Şehadet getirir miydin?" diye sordu, ChatGPT bu soruya ise "Evet" cevabını verdi. Video sosyal medyada on binlerce beğeni alırken binlerce de yorum aldı.

Yorumlar 41 Yorum Var
  • Öğretmen 16.09.2024 00:45
    Aklın yolu bir. Darısı kullara:)
  • Menemen 13.09.2024 10:53
    ChatGPT artık insan gibi konuşabiliyor. 13 Mayıs 2024, 21:00 Okuma süresi: 2 dakika OpenAI, yapay zeka sohbet robotu "GPT 4o"nun en son güncellemesini sunuyor: Yazılım yalnızca matematik görevlerini çözmekle kalmıyor, aynı zamanda kullanıcıyla bir insan gibi konuşabiliyor. , 2024
  • misafir 12.09.2024 09:54
    Chat gpt bile imana gelmiş ,içimizde ki gavurlara duyrulur
  • erdi 12.09.2024 09:14
    Chat gpt sesli değildir, bu muhtemelen siri yada başka bir asistana soruyor.
  • Turabi 11.09.2024 23:24
    Kalp gözü açık ve nasipli bir insan Allah'ı (C.C) her yerde görür zaten.Chat miş chutmuş bunlara gerek yok.
Daha fazla yorum görüntüle