Guardian, Londra’nın Kiev’in Rusya’ya yönelik saldırılarda uzun menzilli Storm Shadow füzeleri kullanmasına izin verdiğini ileri sürdü. 

Guardian gazetesi İngiliz hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Londra’nın Kiev’in Rusya’ya yönelik saldırılarda Storm Shadow füzeleri kullanmasına izin verdiğini belirtti.

Haberde, “İngiliz hükümetinden kaynaklar, Ukrayna’nın Rusya’daki hedeflere yönelik saldırılarda Storm Shadow füzeleri kullanmasına izin verilmesi yönünde karar alındığını söyledi” ifadelerine yer verildi.

Rusya, Ukrayna’ya silah sevkiyatının krizin çözümünü engellediğini ve NATO ülkelerini doğrudan çatışmaya dahil ettiğini defalarca dile getirmişti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kiev için silah içeren her bir kargonun Rusya için meşru bir hedef olacağını belirtmişti. Lavrov’a göre ABD ve NATO, sadece silah tedariki değil, aynı zamanda İngiltere, Almanya, İtalya ve diğer ülkelerdeki personeli eğiterek de çatışmaya doğrudan müdahil oluyor.

Yorumlar 42 Yorum Var
  • Hakikat 14.09.2024 11:54
    Halepin intikamı...
  • ferf 13.09.2024 03:05
    rusya korkak irana koreye ne kadar avrupa usa dusmani yer var ise silah verecek ve afrika madem bunlar bunu yapiyor ise
  • Asiltürk 13.09.2024 00:47
    Vurun Moskovu!
  • Muammer 12.09.2024 20:29
    Bu çapsızlar,fiili üçüncü dünya savaşının çıkması için son barutlarını da ateşlemeye çalışıyorlar.
  • Bilir Kişi 12.09.2024 20:03
    Nükleer atılırsa bütün rüyalarınız gerçek olmuş olur insanlar radyasyon ışınlarında kavrulduğu zaman içiniz rahat etmiş olur bütün derdiniz Nükleer silah iyi güzel yakıcı sonuçlarını hesaplamadan kin nefret kusmayın Japonya bugün bilene atomun zararlarını çekiyor atom kullanmak en büyük alçaklıktır zaraları ölçülemez en korkunç aptallıktır telafi edilemez geri gerisine döndüremezsiniz iyi düşünün
Daha fazla yorum görüntüle