HABER7

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Roma ve Paris turlarında yandaşlarla birlikte yaptığı harcamaların kaynağı hala açıklanmazken, AK Parti olayın peşini bırakmıyor.

İBB AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, eğlence organizasyonlarıyla öne çıkan turlar için ne kadar harcama yapıldığı, kimlerin sponsor olduğunu bir kez daha soru olarak gündeme taşıdı.

İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun’un, masrafların sponsorlar tarafından karşılandığını öne sürdüğü yurt dışı turlarıyla ilgili İBB Meclisi’nde söz alan Türkyılmaz, şeffaflık çağrısı yaptı.

Türkyılmaz, şunları söyledi:

“Daha önceki Roma gezisini de hatırlarsınız. Yandaş gazetecilerle yapılan ziyarette de epey ciddi rakamlar harcanmıştı. Paris gezisinde de aynı şeyi gördük. Biz oradaki etkinliklerden, Olimpiyat Evi’nden sadece ‘after party’lerde eğlenen CHP’lileri gördük. Bu organizasyonda Olimpiyat Evi’nde neler oldu, neler yapıldı? Bu sürece katkı verecek hangi görüşmeler yapıldı? Kimleri ağırladınız?

Bunlarla ilgili bugüne kadar bir değerlendirme duyduk mu? Ben duymadım. Varsa lütfen bu bilgiyi paylaşsınlar. O kadar harcanan parayla İstanbul’a katma değer oluşturacak ne sağladınız bunları öğrenmek istiyoruz.

Sayın grup başkan vekilimiz, pazartesi günü yapmış olduğu konuşmada çok net bir soru sordu, kamuoyu da bunu merak etti. Bu çok güzel ve hayırlı bir iş ise herhalde buna sponsor olanlar da göğüslerini gere gere ‘Biz böyle bir organizasyona sponsor olduk’ derlerdi. Ama öyle bir açıklama yok. Kendileri de öyle bir açıklama yapmadılar. ‘Askıda after party’ kampanyası yapmışlar, birileri gizli gizli bu ‘hayırlı’ işe sponsor olmuş, anladığımız bu!

Dolayısıyla ne kadar para harcandı, kimler sponsordu, bu konuda kamuoyunun bilgilendirilmesini bekliyoruz.”

SORU ÖNERGESİ VERİLDİ

Meclis'te söz alan AK Parti'li Meclis Üyesi Muhammed Çimen, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ve beraberindekilerin Paris programına ilişkin soru önergesi verdi. Paris'teki İstanbul Evi olarak adlandırılan şaşaalı mekanın günlük kirasının ne kadar olduğunu soran Çimen, "Gece yapılan eğlence organizasyonunun katılımcıları kimlerdir ve ne kadar para harcanmıştır? Katılımcıların CHP Genel Merkez yöneticileri, İBB Başkanı ve ekibi ile CHP'li ilçe belediye başkanları ve eşleri olduğu bilinmektedir. Dolayısıyla katılımcılar bu seyahat ve organizasyon için bir bedel ödemiş midir?" diye sordu.
 

Yorumlar 20 Yorum Var
  • Halıl 14.09.2024 10:55
    Cevap verıyorum..Bilmem,nerden bileyım..sızı ılgılendirmez..benımde tatil hakkım var..Yanımda belgelerı getirmedim..
  • Trakyali 12.09.2024 22:07
    Unutmuştur
  • Trakyali 12.09.2024 22:06
    Unutmuştur
  • doğrucu baba 12.09.2024 21:25
    Yüz oksa kızaracak amma yokki. Rabbim vermemiş.
  • Münira 12.09.2024 21:08
    İsrafı bitirdik
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek