Narin Güran'ın babası annesi ve ağabeyinin tutuklanması talep edildi, babası Arif Güran serbest kaldı. Narin'in kaybolduğu gün Batman'da olduğunu söyleyen Arif Güran'ın ifadesinde çarpıcı detaylar yer aldı.

Narin cinayetinde kritik gelişme! Amca Salim Güran'ın 5 defa kimi aradığı belli oldu: Dedektif böcekler devrede

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin’in (8) tutuklu amcası Salim Güran'ın, yeğeninin kaybolduğu 21 Ağustos’ta saat 16.43’ten sonra 5 kez aradığı isim ortaya çıktı.

Narin Güran cinayetine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sürerken, tutuklu bulunan amca Salim Güran'ın olay günü telefonla 5 kez görüştüğü kişiye DHA ulaştı.

Amca Salim Güran'ın, en son 15.15’te okulun güvenlik kamerasına görüntüleri yansıyan Narin’in ortadan kaybolduktan sonra Antalya'daki bir cep telefonunu aradığı, 16.43 ile 17.59 saatleri arasında 1 saat 16 dakika içinde 5 kez görüştüğü saptandı.

Diyarbakır'da canice öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran soruşturmasında çarpıcı detaylara ulaşıldı. 21 Ağustos'ta kaybolduktan tam 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Narin Güran gözyaşları ile toprağa verilirken amcası Salim Güran kasten öldürme suçundan tutuklandı.

Narin'in cesedini Salim Güran'dan teslim aldığını ve 200 bin TL karşılığında Eğritutmaz Deresi'ne gömdüğünü itiraf eden Nevzat Bahtiyar'ın tutuklanmasının ardından cinayet soruşturmasında çember daraldı. Bu kapsamda Narin'in annesi Yüksel Güran, babası Arif Güran ile ağabeyi Enes Güran'ın da aralarında olduğu 22 şüpheli gözaltına alındı.

ANNE VE AĞABEYİN TUTUKLANMASI TALEP EDİLDİ

Narin'in kaybolduğu günden bu yana çelişkili açıklamalarıyla şüphe çeken anne Yüksel Güran savcılıktaki ifadesinde iddiaların aksine Salim Güran ile aşk yaşamadığını, herhangi şüphelendiği birinin de olmadığını açıkladı. Anneyle birlikte tutuklanması talep edilen ağabey Enes Güran ise "Narin'i eğer belirtilen şekilde Nevzat bulunan yere bıraktıysa bunu ancak Nevzat'a tehditle, para teklif ederek yapılabileceğini düşünüyorum çünkü Nevzat ekonomik durum itibariyle de güçsüz ve sönük bir kişiliktir" ifadelerini kullandı. Anne ile ağabey Enes'in kasten öldürme suçundan tutuklanan Salim Güran'ı suçlamayışı ise dikkatlerden kaçmadı.

İŞTE SERBEST KALAN BABA ARİF GÜRAN'IN İFADESİ

Narin cinayeti soruşturması kapsamında gözaltına alınan baba Arif Güran, savcılıktaki ifadesinin ardından serbest kaldı. Baba Arif Güran, ifadesinde Narin'in kaybolduğu günle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

NARİN'İN KAYBOLDUĞU BANA CEVAT KAYA SÖYLEDİ

Baba Arif Güran olay günü davetiye dağıtmak için Batman'a gittiğini ve Narin'in kaybolduğu haberini eşinden değil komşusu Cevat Kaya'dan aldığını anlattı.

Narin'in kaybolduğu günü saat 08:30'da evden çıkıp düğün davetiyesi dağıtmak için Batman'a gittiğini belirterek akşam 19.00 sıralarında telefonunun çaldığını, komşusu Cevat'ın kendisini aradığını, "Narin'i bulamıyoruz, galiba buralardadır, onu arayıp bulamıyoruz" dediğini daha sonra da yine bir başka komşu tarafından arandığını anlatan baba Arif Güran, aracının dörtlülerini yakıp hızlı bir şekilde köye doğru hareket ettiğini, köyde de kızını aramaya başladığını anlattı.

NARİN AMCA SALİM GÜRAN'IN ARABASINA BİNDİ Mİ?

Kardeşi Salim ile aralarında hiçbir problem olmadığını, bir dönem yaşanan alacak-verecek meselesini de hallettiklerini söyleyen baba Arif Güran kardeşi Salim'e ait aracın sol ön koltuğunda Narin'e ait DNA örnekleri çıkmasıyla ilgili "Biz Salim'in arabasını hiç kullanmıyoruz. Salim'in kullandığı araç zaten Fuat'a aittir. Bu araca ben veyahut çocuklarım kesinlikle binmedik. Narin ve kardeşi Eren ben burada olmadığımdan dolayı sadece bir kez kınaya giderken bindiler. Arka koltuğa oturduklarını annesi bana söyledi. Bu nedenle çıkan DNA'ya ilişkin bir şey diyemiyorum. Bu hususun araştırılmasını, suçlu kardeşimse cezalandırılmasını istiyorum. Nevzat ve Salim'in arası çok iyidir. Arkadaşlardır, dostlardır. Beraber takılırlar. Aralarında su sızmazdı. Restoranlara, yemek yemelere dahi beraber giderler. Ayrıca Nevzat'a haftada 3-4 gün benim hortumumdan su vermekteyim" dedi.

AĞABEYİ SALİM İLE EŞİ YÜKSEL AŞK MI YAŞIYOR?

Baba Arif Güran, eşi Yüksel Güran ile ağabeyi Salim Güran'ın yasak aşk iddiaları da soruldu. İddiaları kabul etmeyen baba Arif Güran, "Ben eşime güveniyorum. Böyle bir ilişki yoktur. Burada Salim'e güvendiğimden değil eşime güvendiğimden. Ben kızıma bunu yapanın araştırılıp bulunmasını istiyorum. İsterse kardeşim olsun isterse eşim olsun her türlü cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

"SALİM GÜRAN YALAN İFADE VERMEMİZİ İSTEDİ"

Narin kuzeni Birsen Kaya ise jandarmaya yalan ifade vermesini amca Salim Güran'ın istediğini söyledi. Birsen Kaya ifadesinde "Salim Güran, Narin kaybolduktan sonra yanımıza geldi. Bize 'Narin 17.40'da bize geldi diyeceksiniz' dedi. Narin kaybolduğu gün saat 14'te gelmişti" dedi.

Yorumlar 0 Yorum Var